Реклама / Ads
0| 5184 |13.06.2017 НОВИНИ

Кадиев: Кметът на „Младост” опорочи идеята

.
Кметът на „Младост” опорочи идеята, заради която хората ни подкрепиха. Това написа във Фейсбук лидерът на Нормална държава Георги Кадиев. Ето какаво се казва в позицията му:
 

Когато от #НормалнаДържава подкрепихме Иванчева за кмет на р-н Младост през лятото на 2016, ние подкрепихме кауза - спиране на грабежа на района от поредица от кметове, спиране на строителството в зелени площи, по-добри услуги за гражданите, повече прозрачност и нулева корупция.

 

Дадохме пълна, 100 %-ова логистична, идейна и финансова подкрепа без никакви условия, освен едно - добро управление на района.

 

Ние спазихме предизборното си обещание да не се месим в управлението на района. Двамата зам.-кметове от #НормалнаДържава не бяха наложени от нас, а избрани от Иванчева. И двамата си тръгнаха от района, след като видяха да се опорочава идеята, заради която хората ни подкрепиха.

 

Заставам твърдо зад тях - арх. Иван Лапатов и Никола Вапцаров, и зад декларацията от днес на ИК "За Зелен Младост" и ИК "За издигане на Десислава Иванчева".

 

Хаосът, който цари в района, не може да бъде толериран. Съмненията за манипулиране на обществени поръчки не могат да се подминат с лека ръка. Одобряването на спорни строежи поради нежелание и неумение да се чете документация е абсурдно.

 

Извинявам се на хората на Младост. Продължавам да считам, че отстраняването на ГЕРБ и държането надалеч на другите партии на статуквото е правилното бъдеще за района.

 

Извинявам се на хората от #НормалнаДържава, които дадоха нерви, време, усилия и лични финанси за една мечта - да защитаваме интересите на обществото. Направихме перфектната кампания за грешния човек.

 

Извинявам се на семействата на хората от #НормалнаДържава и на моето семейство за всичко, което им причинихме. Не бяхме при вас, за да сме в Младост.

 

Аз извлякох тежки поуки. Нежеланието ми да се намесвам кой от протестиращите да е кандидат за кмет доведе до избора на най-неподходящия. Желанието ми за привличане на гражданска подкрепа доведе до приток от „съседи“ и „съседки“, които липсваха, когато беше трудно, но бяха първи на яслата. Научих сурови уроци и ще нося тази вина пред гражданите на р-н Младост много време.

 

Но моите грешки не са повод да се отказваме от битката срещу корумпираното управление на ГЕРБ в София, от демократичността при подкрепа на инициативи или от пряко участие на гражданите в управлението.

 

Каузата остава. Продължаваме напред.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3573 |02.06.2017 Кметът на Трън, блъснал дете, се отказа от поста си . 0| 4998 |15.05.2017 Кметът на Босилеград не уважи официално отбелязване на трагично събитие . 3| 4026 |03.05.2017 Кметът на ”Младост”: Бомбата може да е от инвеститора . 1| 3885 |24.04.2017 Кметът на Трън отива на съд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads