Реклама / Ads
21| 5877 |16.11.2013 НОВИНИ

Кадиев: Насилие срещу протестиращите е да им се изпотрошат главите

.
Георги Кадиев
Политическата криза в страната е толкова дълбока, че не може да се реши само от едни избори. Ние в момента сме в мъртва хватка. Едни избори ще успокоят поне малко обществото. Управлението в момента се впуска в реставриране на комунистическите практики.
 

Това коментира социологът Цветозар Томов в студиото „На светло с Люба Кулезич” по Нова телевизия.

Опитите на ГЕРБ да управляват силово бяха по-скоро театрални, а сега не са дори и такива. Не може свободни граждани да бъдат спирани и да им бъдат записвани личните данни, само защото искат да минат през една софийска улица.

Според бившия председател на Народното събрание Цецка Цачева, единственият демократичен изход от ситуацията са предсрочни избори. Цачева направи паралел с феодалните времена. Когато две сили спорели, враждата между тях се решавала „с една дума, която аз няма да използвам”, коментира тя.

Изправени сме пред необходимостта от болезнени реформи, които не може да бъдат извършени от управление без солидна парламентарна подкрепа, поради което правителството на Пламен Орешарски е обречено, коментира Цачева. Изключение от тази констатация може да бъде направено само за вътрешното министерство.

Георги Кадиев, депутат от БСП коментира, че летим към една поредица от избори всяка година, и ще стигнем или до гражданска война, или ще изберем някого, който ще ни измете всички. Спирала от избори за икономиката на една държава не е добре. Според Кадиев протестите разделят в момента обществото.

Яд ме е на мен и на моите колеги, че не оставихме хората да се порадват на свалянето на ГЕРБ. Ние направихме промяна, но допуснахме няколко грешки, първата беше Пеевски. Аз през 2007 г. реално си подадох оставката. Този път ще стоя, ще бъда трън в очите. Няма само аз да си подавам оставката, заяви Кадиев.

Това управление не предложи промяна на управлението на ГЕРБ. Ако хората протестират, това е защото искат да обединят морал и власт. Съмнявам се, че този парламент може да излъчи ново правителство, но може да пробва, предложи Цветозар Томов.

Георги Кадиев отрече да е имало насилие от страна на полицията върху студентите. Полицаите може да си извадят палките и да им изпотрошат главите, както се случва в Турция, коментира Кадиев и изтъкна, че с нищо не е заслужил да го наричат хайдук, комунист, червен боклук в продължение на месеци, всеки път, когато влиза в парламента.

Студентите трябва да дойдат в парламента да говорим, каза Кадиев. Цецка Цачева му опонира, че те са били вече в парламента. Михаил Миков ги е поканил на балкона, за да им демонстрира, че парламента си работи, те не му пречат.

От опорните точки, изтекли в медийното пространство, стана ясно едно – БСП използва МВР за политически цели, коментира Цветозар Томов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 62| 5520 |13.11.2013 Десислав Чуколов: Протестиращите са талибани и фашисти . 30| 5021 |13.11.2013 Протестиращите отново бутат загражденията пред парламента . 12| 4939 |10.11.2013 Главното мюфтийство осъжда насилието над невинни . 16| 6577 |08.11.2013 Александър Симов: Протестиращите си го изкарват на паметниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads