Реклама / Ads
5| 4758 |26.02.2015 НОВИНИ

Кадиев: Залогът бе или Калфин, или Първанов

.
Георги Кадиев Източник: Булфото
Това, което Първанов направи, е, че той пое лична отговорност. Изходът беше или Ивайло Калфин извън правителството, или Георги Първанов извън ръководството на АБВ, и той избра второто.
 
Това каза депутатът от БСП Георги Кадиев в интервю за БНР. Заявката за оставка на Георги Първанов е достойна постъпка, смята депутатът от левицата.

"Политиците в България трябва да се научат, че има рубикони, които, когато ги преминеш, оставаш начело на дадена партия, но когато не ги преминеш, е по-добре да си тръгнеш. Трябва да се научат да поемат отговорност", заяви Кадиев. Според него БСП е направила изключително силно представяне по отношение на опозиционната си дейност срещу този дълг, защото на всички е ясно, че просто ще дръпнат 16 млрд. лв. и това гарантира стабилността на кабинета.

"Всеки от нас ще си запази работното място, само че мен не ме интересува да си запазя работното място, а ме интересува да става нещо в България, а не просто да увеличават дълга. Вчера станахме свидетели на целувката между Бойко Борисов и Лютви Местан, само че различна от целувката на „Орлов мост”, която беше безплатна и плод на едно извинение. Тази струва 16 млрд. лв.

Останалите партии - РБ, ПФ, АБВ - всички се наредиха в този автобус, защото всички се надяват нещо да остане и за тях и то немалко. Външният дълг ще нарасне поне с 2,5 млрд. за следващите 2 години, дефицитите ще бъдат в размер на 2,5-3%, а БВП ще расте със съвсем малко всяка година и реформа няма да има никъде", прогнозира Кадиев.

Социалистът очаква до няколко месеца и АБВ и Патриотичният фронт да оттеглят подкрепата си за правителството: "Тогава ще има две опции пред Борисов - едната е да вземе ДПС в управлението, а другата - да се опита да управлява с правителство на малцинството. За БСП ще бъде самоубийство да влезе в управлението", заяви Кадиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 68| 5010 |22.02.2015 Кадиев: Врагът на БСП е извън БСП . 34| 5428 |19.02.2015 Кадиев: Със заема "Борисов 2" иска лиценз да убива . 16| 4474 |17.02.2015 Кадиев: Вот на недоверие към "Борисов 2" за пенсионните дружества . 16| 4927 |10.02.2015 От ДРОМ скочиха на Калфин, предложенията му били противозаконни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads