Реклама / Ads
7| 3895 |23.02.2022 НОВИНИ

Как да си изберем нов лаптоп

.
При избора на тази така важна за всеки един от нас техника, като лаптопа, трябва да проучим добре технически характеристики – процесор, размер и честота на дисплея, памет, SSD диск, модел видеокарта, вид операционна система (може и без), тегло, дизайн и не на последно място – цена. Напълно възможно е да срещнем затруднения в хода на селекцията, която е добре да бъде проведена на база висока информираност и след консултация с компютърен експерт.
 


Лаптопи

 

Върху какво да помислим при избора на преносим компютър 


Покупката на нов лаптоп е значимо събитие, което носи след себе си положителен отзвук в професионален и личен план. Определянето на бюджет е сред нещата, върху които се концентрираме при избора на преносим компютър с подходящите параметри. Ето с какво е добре да се съобразим: 

 

  • целите – има лаптопи за геймъри и такива за програмисти. Ако обаче потребителските ни амбиции далеч не са толкова високи, то тогава модел с базови настройки ще ни бъде напълно достатъчен. Него ще можем да го използваме за офис работа и за развлекателни цели, като гледане на филми, обработка на снимки, сърфиране в нета и социалните платформи, чат, видеоразговори и др.;

 

  • изискванията към дизайн – размер, цвят и тегло. Това са трите акцента, върху които е препоръчително да хвърлим светлина, когато сме на прага да инвестираме в подобен вид техника. Визията на лаптопа трябва да ни харесва, за да е работата с машината приятна на всички нива;

 

  • финансови възможности – те са първото и последното нещо, което взимаме под внимание, когато планираме покупка на преносим компютър. Имайте предвид, че колкото по-мощен е моделът, толкова по-висока ще е цената му. Друг е въпросът, ако успеете да го откриете в разпродажба или на промоция – тогава той ще бъде значително по-евтин.

 

При поръчката на лаптоп не пропускайте да си набавите и някои аксесоари, чиято роля е да направят престоя пред екрана още по-вълнуващ и ползотворен – мишка, тонколони, камера и други периферни устройства. 

 

На коя марка да заложим 


Повечето от популярните производители на лаптопи предлагат мощни и производителни машини, които също така имат и елегантен дизайн. Могат да се открият качествени и сравнително евтини модели техника от този вид, която да използваме за работа или развлечение. Марки като Acer, Apple, Dell, Asus, HP, Huawei и Lenovo се определят като топ 7 на най-предпочитаните и надеждни имена в областта на преносимите компютри. Всеки бранд предлага както нови решения от ниския ценови клас, така и доста луксозни такива. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3522 |22.02.2022 Как да изберем клавиатура за игри . 1| 2743 |14.11.2021 Горан Благоев: Призовавам българите да гласуват масово, за да влязат в парламента най-достойните и да изберем най-добрия държавен глава . 12| 3841 |08.01.2021 Лаптоп е бил откраднат от офиса на Нанси Пелоси . 1| 3729 |08.11.2018 Теменужка Петкова: За година трябва да изберем стратегически инвеститор за ”Белене”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads