Реклама / Ads
15| 7857 |11.03.2023 НОВИНИ

Как да лъжем елементарно: Съветите на Десислава Атанасова от ГЕРБ

.
Все по-елементарни и лесно проверими стават лъжите на ГЕРБ. Тази сутрин в ефира на bTV едно от големите остриета на Бойко Борисов Десислава Атанасова приписа на партията си заслуги за обявяването на комунистическия режим за престъпен, през 2006 г., когато законът е приет, ГЕРБ все още не съществува като партия.
 

Атанасова се надявала, че темата с премахването на Паметника на Съветската армия от Княжеската градина няма да се превърне в още една разделителна линия. Темата с МОЧА не трябвало да е повод за полемика, смята Атанасова, особено в момента и е категорична - мястото на Паметника на Съветската армия е в Музея на социалистическото изкуство. 


Острието на ГЕРБ отхвърли всякакви обвинения, че партията решила да се занимава с въпроса за МОЧА сега и да гласува в подкрепа на преместването му с цел печалба на политически дивиденти, въпреки че столичната кметица Йорданка Фандъкова от ГЕРБ управлява София от 2009 г. Причината - от ГЕРБ били последователни в политиката си. 


Толкова последователни, че по време на правителството на Борисов е бил създаден Музеят на социалистическото изкуство, поместил много от паметниците и творбите, създадени по онова време.  


Това е така.


Музеят е създаден през 2011 г. и открит на тържествена церемония, на която присъстват Борисов, тогавашните вицепремиери Цветан Цветанов и Симеон Дянков, Лиляна Павлова, Фандъкова и представители на БПЦ. По онова време министър на културата е Вежди Рашидов, който също присъства на церемонията.


ГЕРБ били толкова последователни в политиката си спрямо комунистическия режим, че дори с тяхна подкрепа парламентът гласувал, за да го обяви за престъпен. 


Опа..


Проста проверка може да бъде направена с два клика в интернет. Законът за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен е обнародван в бр. 37 на Държавен вестник през месец май 2000 г. Партия ГЕРБ пък е основана на 3 декември 2006 г. За това свидетелства и приетият тогава устав на партията, който е публично достъпен на сайта на формацията.


Изниква простичкият въпрос - как Борисовата партия е подкрепила закон, преди дори да е започнала да съществува. Отговорът е напълно категоричен - не е. За всички е ясно, че от ГЕРБ са превърнали това в норма на поведение. Всички останали въпроси оставяме на вас.


ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4224 |27.02.2023 Кметът на Калофер: Лъжем се, че ядем български продукти. Пазарът е компрометиран, фермери фалират . 1| 2998 |14.11.2022 МВР предупреждава, че телефонните измамници са се активирали. Вижте съветите на полицията . 0| 2953 |15.09.2022 Как да разпознаем „демократските“ ментета? Съветите на Евгений Кънев . 0| 3350 |03.06.2022 Политолог за боя и средния пръст в НС: Те за това са избрани тези хора. Да не се лъжем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads