Реклама / Ads
10| 13654 |18.03.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Как прокурор Гешев и ченгетата ни ще ограмотяват ФБР за ОПГ и други спец гяволии

.
Фебереец, фен на Гешев, е арестувал плазмичка като ОПГ...
Зам.-главният прокурор Иван Гешев беше пръв. До него заместникът на ДАНС Недялко Недялков. Със самолета – право в САЩ. След летището – право във ФБР. На обмяна на опит, казват. Не уточняват, дали нашите ще предават своя или ще приемат американския.
 

Сигурно е второто, защото Гешев и Недялков знаят всичко, иначе щяха ли борят корупцията, контрабандата и прането на пари с такъв успех? Просто янките са ни завидели и са ги поканили да им изнесат две-три лекции и няколко упражнения „на терен“. „Как се арестуват кметици в центъра на голям град по политическа поръчка“, например. Наш’те са много напред в тази дисциплина. Като гимнастичката Катрин Тасева са, само дето тя взе злато на лента, а на тях коронният уред са бухалките… Спецове са и по фалиране на банка, намиране на подходящи свидетели и „предразполагане“ на свидетели в арестантска килия.  

 

Още незаглъхнали радостните отзиви у нас за посещението на двамата отвъд океана и ето, че краварите поканиха вътрешния министър Младен Маринов, директора на ГДБОП Ивайло Спиридонов и шефа „Гранична полиция“ Светлан Кичиков.

 

Знаем, че официално информацията за тези неочаквани пътувания ще бъде протоколна, скучна и отклоняваща вниманието от истинската причина да са там. Което винаги дава хляб на слухове, версии и догадки.





Напоследък се заговори за чисто ново разследване на ФБР по дирите на български политици и олигарси, специализирали се в прането на пари, контрабандата на цигари и рекет на бизнесмени. Може да е това, нали? Същото разследване открило и тлъсти банкови сметки на въпросните хора в чужди банки с неясен произход на милионите. В Дубай, да речем. И това може да е.

 

Но защо викат Иван Гешев, а не главния прокурор Сотир Цацаров? Да не би да има проблем с визата за Америка? Президентът на Турция Ердоган два пъти го кани в Анкара, след като отряза Пеевски и Доган да посещават южната съседка. Тогава Цацаров каза, че си говорили за мигрантите. Ердоган много се забавлявал, като му докладвали.

 

Цацаров посети и своя колега Чайка в Москва. После Чайка дойде в София, където бе посрещнат като генерал Гурко, знаете кога и защо. А в САЩ не го канят. Обидно е някак…

 

Но може да си има причина. Наближават избори за Европарламент. Мюсюлманите от цялата страна настояват Делян Пеевски да ги представлява в Брюксел. Умен, честен, некорумпиран, красив, смел, богат от труда си. Има и медии. На всичко отгоре бастиса „Булгартабак“ – нещо, което никой преди това не можа да направи.

 

Цацаров пък се готви за конституционен съдия или за шеф на Върховния касационен съд, ако сполучат опитите оттам да бъде махнат Лозан Панов. В краен случай ще замине посланик като Никола Филчев.

 

Твърде възможно е американците да искат подобаващо да изпратят Пеевски и Цацаров на новите им поприща и затова да събират сведения за тях. За поздравителни картички – вие какво си помислихте… Знаете как е: благодари се за добрата служба и се пожелават нови трудови успехи на новото поприще. По средата има биографични данни и списък на постигнатите успехи. За това „по средата“ са извикани този, този и този – да попълнят информацията, за да е съвсем точна.





Между другото нашите ще запознаят партньорите как се спасява град от взрив и пламъци като Видин. Също и как се повдига обвинение за ОПГ без нито едно доказателство. Лектор – Гешев. Как да се самообгазим по време на мирен протест – ръководител на занятието Маринов. Превземане на либийски танкер на абордаж – докладва Кичиков. Спиридонов най-вероятно ще обясни как се задържат журналисти, разследващи корупция.

 

Нищо не остана за Недялко, ще кажете. Напротив, той е черешката на тортата - организира цял семинар с основен панел: "Как службата на държавата се превръща в обслужване на КОЙто трябва".

 

Службите на САЩ може да са изостанали от прогреса, но с братската помощ на доблестните ни експерти, ще наваксат материала. Ще ги светнем и за тероризма – бонус за гостоприемството на домакините.

 

Тук някой пита, на какъв език ще разговарят нашите с американците. Стига сте се заяждали, бе! После се чудите, защо ви обгЪзяват…

 

Майтапите са си майтапи, но нито Швейк, нито Щирлиц могат да се мерят с нашите славни ребята! Да живей Шиши, който създаде този безсмъртен отряд от вдъхновени пазители на закона и обществото! Хвала!

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 12782 |07.03.2019 БНТ тръгна на война с Валя Ахчиева, даде я на прокурор заради измислен документ . 4| 5927 |12.02.2019 Цацаров крие кои прокурори са ходили в Русия . 2| 5874 |06.02.2019 Радан Кънев: Ще подкрепи ли Цачева Кьовеши за Европейски главен прокурор? . 7| 7273 |05.02.2019 ”Правосъдие за всеки”: Защо Кьовеши води в конкурса за гл. прокурор на Европа, а Цацаров не участва в него?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads