Реклама / Ads
34| 15644 |26.06.2020 ПОЛИТИКА

Гешев вместо да разпитва министър Маринов, го води на брифинг

.
Главният прокурор Иван Гешев е убеден, че пише новата история на България. С простодушно откровение сипе суперлативи за собствените си действия. Те са исторически, „за първи път“, „както никога досега“ и други от този род. Брифингите, които дава и обиколките из страната са заредени с адреналин и излъчване на значимост.
 

Безцеремонно избира медиите и журналистите, чрез които да лансира своите успехи в публичното простраство. По някаква причина те са все от кръга "пеевски медии".

 

В последната операция, достойна за хроникьорите на съвремието, са арестувани висши ченгета. Били замесени с наркотрафиканти, получавали подкупи и пр. Веднага епичните действия се оповестяват като нечуван досега успех.

Гешев казва: „В интерес на българските граждани е самите ние да си изчистим къщичката и това го правим. Реализация в такъв размер не се е случвала в новата история на България”. И в старата история не се е случвала. Няма данни главният прокурор при хан Аспарух или цар Калоян да са правели нещо такова. Нещо друго може, но такова – не.  

 

Не подценяваме усилията на Гешев. Напротив. Но за да е това, което му се привижда че е, трябва да направи едни други неща. Например да арестува вътрешния министър и брат му. Последният е шофьор на Петьо Еврото, което буди съмнения, че е брънка от задкулисна верига между МВР, прокуратурата и политико-мафиотската групировка Кой. Самият вътрешен министър така и не опроверга писанията, че е бил близък с висаджийския бос Мето Илиенски. Гешев не само не коментира казусът, който е повече от скандален и дори дава брифинг заедно с Маринов. Което е знак, че го подкрепя.

 

Ако Гешев обърне нужното професионално внимание на х-л „Берлин“, например, ще се натъкне на неща, които нямат нищо общо с ресора на министър Ангелкова, хотелиерството и ресторантьорството. Гешев обаче не смее да пипа там, защото е наясно, че в този хотел се подвизава център, който може да те направи главен прокурор, но и да те размаже.  

 

Гешев не прави изключение от много други врабчета, които мечтаят да са орли и вярват, че когато са като точка в небето, тази мечта се е сбъднала. Особености на българското задкулисие. Затова нерядко в облечени във власт глави се вихрят едновременно параноидни, диссоциални, хистерични и нарцистични ветрове.

 

Главният прокурор е силно амбициозен. Опитва да съчетае огън и лед - да е Робин Худ за народа и „смъртоносното оръжие“ на задкулисието. Само че дори умни глави като Робеспиер и Вишински, които много преди него са опитвали да се разправят с противниците и неудобните чрез декрети и извънредни съдилища, са платили с живота си тази самонадеяност.   

 

"От всичко написано най обичам написаното със собствената кръв. Пиши с кръв за да разбереш, че кръвта е дух!" Думите са на Ницше. Гешев и гешевци обаче да не бъркат тази мисъл с теорията на Ницше за Свръхчовека. Защото Свръхчовек е достигналият свободата и творчеството. Което е обратно на агресивните напъни за подчиняване на всичко и всички край теб, които те практикуват. "Ако твърде дълго се взираш в бездната и бездната ще се взре в теб". Пак Ницше – като за начинаещи свръхбалканци.

 

Борис Петков

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 9845 |30.04.2020 Гешев жлъчен: Лозан Панов никога не е виновен - дори когато греши . 16| 12275 |10.03.2020 КС препоръчва на Гешев да си поправи въпросите за президента . 40| 13772 |27.02.2020 Гешев: Какви са тези събеседвания на Радев с адвокати на престъпници?! . 14| 25844 |12.02.2020 Осман Октай за Фрог: Гешев легитимира бездействието на институциите по модела на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads