Реклама / Ads
9| 9827 |29.11.2022 НОВИНИ

Как реагираха на призива на Нинова за обединение Първанов, Манолова, Добрев?

.
Източник: БГНЕС
Длъжен съм да припомня на тогавашния състав на Националния съвет (на БСП), че на 7 януари 2014 г. с решение на Националния съвет ние бяхме изключени от партията, каза Георги Първанов по повод поканата на лидера на БСП Корнелия Нинова всички, напуснали партията, да възобновят членството си в нея. Той добави, че това е било против устава.
 

Доверието в левицата е в реанимация, смята лидерът на "Изправи се България" Мая Манолова. Според нея България е лява, а българските граждани имат нужда от социална алтернатива и политика. "Днешното събиране е стъпка в правилната посока. Лявото е в кома, а левите хора не вярват, че БСП в този си вид е лява", каза още тя. По думите на Манолова ръководството на БСП се превърнало в частен клуб. "БСП е приватизирана", заяви тя и добави, че в парламента десните мислят за Украйна, а левите за Нинова.


Дневният ред на левицата да се върне при проблемите на обикновените хора, каза Манолова. Тя допълни, че е важно левите формации да се явят заедно и да излъчат общи кандидати на местните избори и евентуалните предсрочни парламентарни избори. Мая Манолова призова всички да се включат в протеста довечера срещу връщането на хартиената бюлетина.
Левица обединение Георги Първанов


Сред участниците на кръглата маса са още Костадин Паскалев, Румен Петков, Татяна Дончева, Георги Кадиев, Симеон Славчев и др.


Аз не влизам в тази група, която Нинова амнистира, по простата причина, че ако БСП е българска партия по Закона за политическите партии на България, то аз съм неин член и част от ръководството. Нинова е вредна за единната левица. Нинова успя за една година да изгони над 700 хиляди избиратели, които левицата имаше. И днес мога да кажа, че левите хора извън БСП са много повече от тези, които са вътре. Но и друго, трябва да бъда откровен и да кажа, че без БСП не може да има единна левица. Това заяви Кирил Добрев по повод призива на лидера на БСП Корнелия Нинова отцепниците да се върнат в партията.


Според него левицата е силна, само когато е единна и кръглата маса, обединила лидерите на различни леви партии, е едно добро начало.


Добрев заяви, че не знае дали хора като Мая Манолова и Румен Петков биха се върнали в БСП, но смята, че едва силна, единна левица ще прави много по-добри резултати, защото България има нужда както от силно дясно, така и от силно ляво. "И Мая Манолова, и Румен Петков, и Георги Първанов са част от историята на БСП", отбеляза той и допълни, че има и много млади хора, ангажирани около различните леви политически проекти. "Знам със сигурност, че ако сме заедно ще бъдем много по-силни", категоричен е Добрев.


Корнелия Нинова не е в ситуация да се изявява като обединителен център на левицата, най-малкото заради катастрофалния резултат на Социалистическата партия под нейно ръководство – минус 700 хиляди гласа за пет години, четири пъти спад в доверието. Така Мая Манолова коментира призива на лидера на БСП отцепниците от БСП да се върнат в партията.


"Освен това и самата Нинова, и представители на ръководството на БСП, са поканени на днешното събиране", съобщи лидерът на "Изправи се.БГ" по повод кръглата маса, в което участие ще вземат лидери на леви партии с цел осъществяване на единен ляв блок, пише още БТА.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4967 |29.11.2022 Нинова загуби делото срещу Атанасова, глобиха я над 4 бона . 17| 5533 |28.11.2022 Нинова се присмива на Първанов: Събира партии на бивши членове на БСП за ново ляво обединение . 19| 3766 |27.11.2022 Нинова прозря фалшификации на последните избори . 4| 4730 |25.11.2022 Костадин Паскалев: Над 70 общински и партийни структури са свалили доверието от Нинова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads