Реклама / Ads
1| 2470 |05.07.2023 НОВИНИ

Какво мислят партиите за евентуалната визита на Зеленски у нас?

.
Оскъдна е позицията на партиите у нас по отношение на евентуалната визита на украинския президент Володимир Зеленски у нас. Вероятно това се дължи на засилени мерки за сигурност. Какво обаче казват родните формации?
 

ГЕРБ и “Продължаваме Промяната” виждат в това добър знак към демократичната общност. “Демократична България” все още отказват да коментират, защото още нищо не се е случило. БСП пък гледат леко накриво и са готови да представят партийните позиции на червените пред Зеленски. “Възраждане” не коментират и омаловажават случващото се. ИТН изглеждат безразлични. 

 

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че визита на Зеленски би била възможност за препотвърждаване на евроатлантическите задачи и цели.

 

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков счита, че посещението ще бъде “признание, че България е важен партньор в ЕС и НАТО”. 

 

Оценката на Христо Иванов бе по-пестелива - по думите му това не е нещо, което могат да коментират на този етап. 

 

Сходна е реакцията и на ДПС. 

 

Председателят на БСП Корнелия Нинова обяви, че, ако Зеленски дойде в Народното събрание, червените ще заявят категоричната си позиция против изпращането на военна помощ за Украйна, както и острото им противопоставяне на декларацията за подкрепа на членството на Киев в НАТО. 

 

“След като са го поканили, нека заповяда”, лаконичен бе Станислав Балабанов от “Има такъв народ”.

 

Проруската националистическа партия "Възраждане" отказа да коментира темата. Костадин Костадинов посочи в профила си във Facebook, че Зеленски не е добре дошъл в България. В профила на партията междувременно се появи колаж с лика на Зеленски, а в текста към публикацията от “Възраждане” посочват, че “хората с хрема трябва да си стоят вкъщи”. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 893 |16.05.2024 Катастрофа с кола на службата за охрана, в която пътуваше Кирил Петков, взе жертва . 1| 2228 |16.05.2024 Кой болярин спечели 10 милиона от тото 6 от 49? . 4| 2000 |16.05.2024 Социологът Първан Симеонов: България потъва в обезценяване на всичко - промени, санкции, демокрация . 3| 2224 |16.05.2024 Си Цзипин към Путин: Спиране на бойните действия в Украйна и спазване суверенитета и цялостта на всички страни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads