Реклама / Ads
20| 5076 |11.05.2021 НОВИНИ

Калоян Янков: Борисов и управлението му потъват. Хората могат да дишат спокойно

.
Калоян Янков Източник: стопкадър, Свободна Европа
Хора излизат и говорят, когато виждат, че нещата са тръгнали в по-добра посока. Според мен най-важното, което се случи, е, че всички видяха – Борисов и неговото управление потъват и хората могат да дишат спокойно. Това смята депутатът в 45-тото Народно събрание и член на Комисията по ревизия Калоян Янков от „Демократична България“.
 

„Публични данни потвърждават част от твърденията на Светослав Илчовски пред временната комисия по ревизия на управлението на ГЕРБ“, каза той пред Свободна Европа. От думите му става ясно, че Илчовски е подал един писмен сигнал в комисията за ревизия на управлението на ГЕРБ. Това е станало в деня на неговото изслушване.

 

„Аз направих засичане по публичните данни от проспекта на “Градус” за публичното предлагане на акции от 2018 г. В отчета за 2017 г. те имат около 90 млн. лева приходи от продажба на зърно или земеделски продукти. Предишната година имат две трети по-малко - около 30 млн. Т.е. за една година те са увеличили оборота си тройно. В това отношение можем да кажем, че има голяма вероятност сигналът на господин Илчовски да е верен. Вдигането на обороти с три пъти е сигнал в това отношение. Но в неговия сигнал имаше и други застъпени теми. Той самият каза, че трябвало да плаща рекет по седем-осемстотин хиляди лева годишно“, посочи Янков.

 

„ГЕРБ, въпреки че декларира подкрепа за комисията, всъщност през цялото време се опитваше да осуети нейната работа… Човекът, когото изслушвахме и по този начин не му се даде възможност да седи комфортно и да каже каквото иска. Освен това, на предишното заседание на комисията, депутатът Мануил Манов дойде запъхтян, седна на своето място и един час не спря да говори и да боботи. Т.е., те просто искаха да блокират работата на комисията, да създадат хаос. И в интерес на истината, донякъде успяха“, уточни депутатът от „Демократична България“.

 

По повод данните, че в качеството си на премиер Борисов е лобирал пред турските власти за износ на продукция на конкретна фирма, Янков каза, че „това е услуга на някого, която се връща за България по някакъв начин“.

 

„Няма безплатен обяд. Когато се обадиш, за да направят услуга на твой приятел, очакваш, че някой ден ще се обадят на теб и ще ти се каже: ето, ние ти направихме тази услуга, ти трябва да направиш нещо за нас. Дали ще ни върнеш някой беглец, някое лице, което турските власти преследват, или нещо друго, не знаем какво е станало“, каза Янков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3575 |11.05.2021 Икономист: Борисов, влизайки в любимата си логорея, пак говори глупости за еврозоната . 5| 3352 |11.05.2021 Вигенин: Служебният кабинет прилича на кабинет на промяната, какъвто можеше да бъде създаден в 45-ото НС . 17| 11771 |11.05.2021 Александър Симов: Хората демаскираха цялата медийна прислуга на Борисов и всички държанки на властта. . 25| 26123 |11.05.2021 Цв. Гълъбова: Професорката - защитничка на Борисов е изнервена. Върти очите на 360 градуса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads