Реклама / Ads
15| 3476 |22.01.2021 НОВИНИ

Калоян Методиев: Трябва ни ново, амбициозно управление

.
Калоян Методиев
Залогът на тези избори е дали ще си отиде една епоха, един модел на управление, олицетворяван от личността на Борисов и дали този модел ще се опита да мимикрира по някакъв начин в българското общество. Другият въпрос е имаме ли време да продължим да затъваме и да сме на последно място по социални показатели и развитие, или да тръгнем на амбициозно решаване на проблемите - икономически, социални, здравни.
 

Това заяви политологът и директор на институт “Рего” Калоян Методиев в студиото на TV1.

 

Той бе категоричен, че основният сблъсък на предстоящите избори ще бъде между БСП и ГЕРБ: “Това са двата мастодонта, които ще се сблъскат.”

 

Според Методиев има надежда:

 

"Цялата опозиция, независимо от идеологическите различия, заявява желание за радикална промяна, за ново начало и за смяна на този порочен модел на управление. Има заявка за промяна. Има го и човекът, който да направи промяната. Оттам нататък всичко е в ръцете на избирателите“.

 

На въпрос накъде върви БСП в момента, Методиев коментира, че съвсем наскоро левицата е решила голяма част вътрешните си проблеми с безапелационния избор на Корнелия Нинова за председател на БСП. Той подчерта, че новият курс е факт и не може да бъде отречен:

 

“Това е единствената партия, която успя да проведе пряк избор, успя да изключи човек като Гергов, който тежеше на тази формация. Реформите са факт. Нещата там се сложиха на нови релси и вървят в правилната посока.”

 

Анализаторът посочи, че Ковид кризата в България показала нивото на подготвеност и капацитета на управляващите.

 

“Не можем да отречем, че от гледна точка на стабилност и устойчивост резултатите на управляващите са предвидими - те винаги са на последно място в ЕС, винаги са най-бавни, винаги са най-зле по отношение на политики, решения, правене на системи, организационна компетентност и на всичко, което може да доведе до някакъв напредък в обществото. Трябва ни ново, амбициозно управление.”, бе категоричен той.  

 

Директорът на „Рего“ добави, че ваксинирането не е изключение и неслучайно ваксинацията в България върви 7 пъти по-бавно, отколкото в останалите страни в ЕС.

Методиев прогнозира, че не за всички ще има място в следващия парламент:

 

“А и някои ще се разпаднат в движение - визирам проекта на Мая Манолова и Отровното дуо, защото доколкото разбрах проф. Минеков напусна. Там нещата ще свършат зле.”

 

Методиев коментира още:

 

“Слави Трифонов направи кардинална грешка с удара по подадената му от лидера на опозицията ръка и то не за коалиция или коалиционно споразумение, а само за помощ за гарантиране на максимална честност и прозрачност на вота. Той ще загуби голяма част от привържениците си с това определяне на страната на управляващите по отношение на изборния процес”.

 

Той допълни, че Слави Трифонов стои в публичното пространство като шоумен и по никакъв начин не стои като политик: “В момента, в който започне да се заявява като политики и програми ще загуби.”

 

Разкритията  на Цветан Цветанов за симбиозата между ГЕРБ и ДПС политологът определи като притеснителни:

 

“Той е информиран човек, познава от първа ръка процесите в ГЕРБ. Все пак той е правил тази партия. Така, че думите му трябва да се вземат насериозно и за съжаление не получиха достатъчно публичност.”

 

Методиев сподели вижданията си и за Демократична България:

 

“Досега не могат да излязат извън рамките на случая “Росенец. Не може да правиш само едно и също нещо и да искаш с него да привлечеш хората. Те имат своя електорат, но е нужно да говорят по повече теми, а не само за съдебната реформа и “Росенец”.

 

Помолен за коментар за подарената от премиерът Борисов картина на сръбския премиер Вучич, Методиев отговори, че правенето на такива подаръци подхожда на диктатори от африкански държави, но не на управници на европейски страни:

 

“Това е един виц”, заяви Калоян Методиев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 3664 |22.01.2021 Проф. Балтов: В никакъв случай не трябва да разхлабваме мерките . 7| 4447 |20.01.2021 Калоян Методиев, РЕГО: Най-голямата манипулация ще стане, ако масата българи не излезе да гласува . 39| 5604 |19.01.2021 Фандъкова: Мен ако питате, повечето строителни фирми не трябва да работят в София . 20| 3198 |16.01.2021 Републиканци за България: Трябва да се осигури право на глас за всеки български гражданин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads