Реклама / Ads
2| 4438 |16.05.2018 НОВИНИ

Калоян Паргов: 0,94-0,96 лв. на километър е разумно решение за минимална дневна тарифа за таксиметров превоз

.
0,94-0,96 лв. на километър е разумно решение за минимална дневна тарифа на таксиметровия превоз. Това каза заместник-председателят на комисията по транспорт и туризъм към СОС от БСП Калоян Паргов.
 
На днешното й заседание беше представен доклад, изготвен от "Грант Торнтон" ООД, относно "Анализ на себестойността на километър пробег на база данни, предоставени от браншовите организации на таксиметровите шофьори и фирми за таксиметрови превози".


"След 4 години, в които Столична община се чувстваше над закона и не изпълняваше изискванията му, според които трябваше да има минимална дневна тарифа за превоз на таксиметровите шофьори, най-накрая дойде времето да го направи, коментира Калоян Паргов.


- С колегите от групата на БСП силно приветстваме това! Според представения ни анализ, има един диапазон от 0,89 до 1,13 лв. на километър, в който е възможно да бъде позиционирана минималната дневна тарифа. Нашето мнение е, че трябва да изберем среден вариант, който да е около 0,94-0,96 лв. Това би било разумно решение, въпреки че исканията на повечето превозвачи са тарифата да бъде фиксирана на 1,00 лев. Ние обаче трябва да мислим и за ползвателите на услугата. Те, все пак, трябва да могат да си я позволят".


Калоян Паргов настоя на заседанието на комисията по Транспорт и туризъм да бъдат разгледани проблемите в "Орландовци", "Малашевци", "Бенковски" и "Панчарево", където през уикенда имаше протести на гражданите. За тях обаче не остана време.


"На заседанието на комисията присъстваха представители от гражданските комитети, които организираха протестите през уикенда, коментира лидерът на БСП - София. - За съжаление, не стигна времето за тях. А и управляващите някак бързо избягаха от заседанието.


Надявам се следващия път да има достатъчно време, за да разгледаме проблемите на гражданите. А исканията им са напълно справедливи. И кметът Фандъкова няма как да продължава да си затваря очите пред тези десетки проблеми на хората от крайните квартали, които ги тормозят всекидневно. Поех ангажимент пред гражданите да им помогна и няма да се откажа, докато не започнем да търсим начин да разрешаваме проблемите им".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4587 |16.05.2018 Калоян Паргов: Клубовете на БСП в София ще се превърнат в средища за представяне на алтернативните местни политики . 1| 4354 |13.05.2018 Калоян Паргов: Протестът на гражданите от „Орландовци“ е справедлив . 1| 4601 |11.05.2018 Калоян Паргов: БРП се е изправила срещу насаждането на расова омраза и антисемитизъм между 1941 – 1944 г. . 9| 4550 |09.05.2018 Калоян Паргов: Ако го нямаше Денят на победата, намаше да го има и Денят на Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads