Реклама / Ads

3| 2930 |22.12.2021 НОВИНИ

Калоян Паргов: Нужни са 400 млн. евро за новата когенерация на „Топлофикация - София“

.
Калоян Паргов
Нужни са 400 млн. евро за изграждане на новата когенерация на „Топлофикация - София“. Средствата трябва да бъдат предвидени при корекцията на Плана за развитие и устойчивост. Тази инвестиция е изключително важна за стабилизирането и по нататъшното развитие на столичното топлофикационно дружество. Това предлага председателят на групата на „БСП за България“ в СОС Калоян Паргов.

Той обясни, че максимално бързо трябва да се предприемат още няколко мерки, за да бъде стабилизирана „Топлофикация - София“.

 

„В края на годината, след няколко дни изтичат мандатите на Надзорния и на Управителния съвет на дружеството. Трябва в най-кратки срокове да бъдат обявени конкурсите за попълване на органите на управление. Задължително е вакантните позиции да бъдат попълнени с безспорни професионалисти в сферата на енергетиката. Само така ще се гарантира, че новият мениджърски екип ще осъществи качествено технологичното обновяване и ще започне да решава финансовите проблеми на „Топлофикация – София“, изтъкна Паргов.

 

По думите му е недопустимо да продължава административното разхищение на наличния ресурс и даде пример, че от 7 дирекциите са станали 17, а чиновническият корпус е цели 35% от работещите в дружеството.

 

„Буди безпокойство информацията, с която разполагам, че има системен недостиг на резервни части за поддръжка на топлопреносната мрежа. Това подлага на риск сигурността на системата и води до чести аварии“, отбеляза лидерът на БСП – София.

 

Според него тези факти са особено тревожни и изискват светкавична преоценка на приоритетите при планирането и извършването на разходи.

 

„Ето защо считам, че ако бъдат предприети действия за скорошното реализиране на тези няколко мерки, има шанс „Топлофикация – София“ да си стъпи на краката. Това е важно, защото състоянието на дружеството и неговото нормално функциониране има отношения към цялостната енергийна система на България“, категоричен е Калоян Паргов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 34| 3365 |21.12.2021 Стефан Янев: Не са нужни допълнителни войски на НАТО в България . 0| 2679 |21.12.2021 Калоян Паргов: Социалното предприемачество трябва да бъде подпомагано и стимулирано . 2| 4345 |16.12.2021 Калоян Паргов: Недопустимо е питания към кмета Фандъкова да се бавят повече от месец . 1| 2369 |13.12.2021 Нужни ли са 100 дни толеранс на новото правителство? Кои са подводните камъни?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
БЛОГОВЕ