Реклама / Ads
0| 3013 |01.08.2022 НОВИНИ

Калоян Паргов: Ще бъде абсурдно, ако някои хора не приемат решението на съда

.
Калоян Паргов
Ще бъде абсурдно, ако някои хора не приемат решението на съда и ще търсят начин как да го заобиколят и да не го изпълнят. Слушам, наблюдавам, виждам такива опити на моите другари да направят точно това.
 

Това заяви в интервю за БНР Калоян Паргов от БСП. "Първият извод е, че този, който иска да прави съдебна реформа, който иска да управлява държавнически държавата, самият този има проблем в собствената си организация, свързан с правилата и нормите и спазването им. Което създава имиджов проблем – е ли е възможно да говорим за върховенство на закона публично, след като в собствената си организация не го спазваме."

 

Паргов уточни, че решението на съда не подлежи на обжалване и трябва да бъде изпълнено, а делото касае начина на вземане на решение за отстраняването му от ръководството на социалистите, който е порочен. "Което автоматично поражда въпроса за отпадане на наказанието за заемане на партийни постове в продължение на 1 година."

 

За връщането си начело в градската партийна организация в предаването "Преди всички" той отбеляза: "Няма да си търся правата с връщането на тази позиция, защото това ще създаде хаос. В навечерието на предстоящите избори не мога да го причиня на тази организация. Няма да създавам хаос в навечерието на изборите, търсейки възможността да се върна начело."

 

Паргов допълни обаче, че след решението на съда си иска мястото в Националния съвет на партията. Той декларира, че с Кирил Добрев не се връщат, за да саботират работата на Националния съвет, а за да участват в нея.

 

Според Паргов доколко е била "пълна поляната" на Бузлуджа също е "симптоматика и сигнал за вътрешна криза" в БСП.

 

"Проблемът на левите хора са червените линии и невъзможността на БСП, без значение от изразените позиции, да възпре преминаването им. Позицията за Република Македония - френското предложение, отношението към Русия и войната, отношението към "Газпром" и доставките на газ и спирането им едностранно от страна на България, търсейки повод да бъдат спрени. Всичко това тревожи хората, защото БСП не е успяла да се справи", коментира Калоян Паргов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5444 |31.07.2022 Т. Йорданов: Мнозинството в бъдещ парламент зависи от възможностите. В момента помпат мускули . 0| 4106 |30.07.2022 Икономистът Калоян Стайков: България да премисли връщането към въглищни централи . 0| 3020 |29.07.2022 Калоян Паргов: Дърленето с Радев няма да направи БСП по-силна . 0| 24040 |28.07.2022 Ген. Атанасов: Приятел ме предупреди, че Борисов и ИТН са се разбрали за бъдещето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads