Реклама / Ads
3| 2348 |25.03.2024 НОВИНИ

Калоян Велчев: ГЕРБ се надяват след изборите да взаимодействат с по-слаби партньори

.
Калоян Велчев
"в партията на Бойко Борисов се надяват след изборите да взаимодействат с по-слаби партньори, които няма да могат да им налагат условия за управлението. Ако заради ротацията някой от ГЕРБ и ПП-ДБ е влязъл в преговорите за кабинет с идеята да се стигне до предсрочни избори, то за него явно преговорите са успешни. Следващите седмици остава да видим дали изборите ще са 2 в 1, с европейските". Това коментира политологът Калоян Велчев.
 

По думите му в ефира на БНР-Радио София едва ли можем да очакваме изненада при гласуването в Народното събрание на заявката на Мария Габриел за оттегляне. "По-интересно може да стане в парламентарната комисия по казуса с Мартин Божанов-Нотариуса".





След това ще се върви по процедурата за връчване на следващи мандати.

 

"Отсега е ясно, че с втория, която ще бъде даден от президента на ПП-ДБ, няма да се състави правителство, заради липса на подкрепа. Третият мандат може би ще бъде даден от Румен Радев на БСП", смята политологът.

 

"Взаимните обвинения ще продължат, дано не и в предизборните кампании", посочи Велчев.


"Не беше редно да има такова фиксиране върху имена и позиции при преговорите. По-важното беше дали се върви към експертен състав, или към равно партийно участие и поемане на отговорност от страна на ГЕРБ и на ПП-ДБ. След всичко случило се, едва ли ще се стигне до обрат в преговорите. След неколкократни промени в преговорния процес и след като партньорите са се изпокарали пред всички ни, обрат с втория мандат би изглеждал като нещо несериозно", допълни Велчев.


"Остава да видим при връчване на мандата на ПП-ДБ дали те веднага ще върнат мандата, след като е ясно, че нямат подкрепа, или все пак ще опитат да влязат в преговори".





"Репутационните щети са големи и за двете страни на сглобката. Все пак те са по-малки за ГЕРБ, но само защото техният електорат е по-твърд", смята още политологът.


"Дори и да се стигне до същия политически състав в парламента, в партията на Бойко Борисов се надяват след изборите да взаимодействат с по-слаби партньори, които няма да могат да им налагат условия за управлението", посочи Калоян Велчев.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 2824 |25.03.2024 Кирил Петков: Органите на ПП-ДБ се събират тази вечер, ще поемем отговорност за втория мандат /видео/ . 1| 2295 |25.03.2024 Съветникът по национална сигурност на Белия дом се среща с израелския министър на отбраната във Вашингтон . 11| 2531 |25.03.2024 ГЕРБ със следваща стъпка към неуспешен мандат - внесоха проект на решение в НС . 5| 42035 |25.03.2024 След руския удар с балистична ракета по Киев: Зеленски заяви, че страната му се нуждае от допълнителни системи за ПВО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads