Реклама / Ads
32| 5549 |24.10.2013 НОВИНИ

Камен Костадинов от ДПС: Има опит за държавен преврат

.
Прави се опит да се делегитимират всички институции, включително напоследък и Конституционния съд. Това може да бъде разгледано и като държавен преврат. Такова поведение е безотговорно. Не може да се опитваш да делегитимираш институциите, само защото си недоволен от изборните резултати и от сегашната власт".Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ДПС Камен Костадинов.
 

"Не оспорваме правото на протест на хората, но считаме, че правителството осъществява програмата си. Кабинетът е избран легитимно. Въпросът с Делян Пеевски вече не е актуален. Още в деня на полагане на клетва на правителството имаше подготовка на протести. Ясни са кръговете, които стоят зад протестите – недоволните от резултатите на последните парламентарни избори. Кабинетът работи в извънредна ситуация. Възмутените от управлението хора са пренебрежимо малко в сравнение с общия брой на българските граждани. Най-добрият социологически измерител са изборите, каза още Костадинов.

Едва ли решението на ГЕРБ е взето без знанието и санкцията на г-н Борисов. Интересен похват е да се дистанцира от него. Така коментира мораториума върху продажба на земя на чужденци депутатът.

"ДПС има много неща, с които се гордее – едно от тях е, че винаги сме отстоявали евроатлантическите ценности. С това никога не сме, и не бихме направили компромис. Друго нещо е, че ДПС винаги са били много предвидим партньор. Подписвайки Договора за присъединяване на България към Европейския съюз през 2007 г., ясно сме заявили какво ще правим. Некоректно е чрез някакъв балкански тарикатлък да се опитваме да извличаме само ползи, а да се отмятаме от поетите задължения, поясни Костадинов.

Разбирам поведението на "Атака", това е част от програмата им. Не разбирам обаче партии, в чиято абревиатура стои за европейско развитие на България. Не знам как ще обяснят поведението си пред европейските си партньори", заяви Костадинов. "Ние ще направим подписка с искане по случая да бъде сезиран Конституционният съд. Има депутати от БСП, които гласуваха против, ще се обърнем за подкрепа към тях.

Разбираме настроенията в обществото, но за да се ситуацията, трябват последователни стъпки. Това решение на парламента поставя България в кофти ситуация – като партньор, който не си спазва договорките. Проблем у нас е, че много малко хора владеят огромната част от българската земя. Трябва да говорим как да развиваме земеделието. Това са важните и съществени проблеми, всичко останало е популизъм", посочи депутатът. "Ако колегите от БСП преосмислят решението си за мораториума, ние ще ги приветстваме. Различията ни по тази тема обаче няма да доведат до скандали. По важните теми между нас има доверие. Подкрепяме правителството. Тези, които потриват ръце и очакват правителството да падне, защото подкрепящите ще се скарат, да си охладят ентусиазма", подчерта Камен Костадинов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 5675 |19.10.2013 Борисов: Орешарски е неопитен, тотален хаос с бежанците . 9| 5661 |19.10.2013 Министър Греков:Едно е да гледаш животни в Алпите, друго в Родопите . 20| 4968 |17.10.2013 И Първанов попита президента за бежанците . 8| 5059 |11.10.2013 Освободиха Златанов на третия опит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads