Реклама / Ads
5| 7209 |28.09.2018 НОВИНИ

Камери показват, че Димитър Върбанов се е ”пребил” сам (видео)

.
Димитър Върбанов Източник: БГНЕС
Видео от охранителни камери показват, че репортерът на ”Господари на ефира” Димитър Върбанов не е бит изобщо от набедените склададжии. От камерите се вижда, че двама мъже избутват репортера до вратата на склада, отварят я, след което го добутват навън и я затварят след него. Бой няма, само инсценировка.
 

Версията на журналиста беше, че при опит да заснеме репортаж в склад за хранителни стоки във Велико Търново в сряда вечерта е хвърлен върху бетонова площадка, получил наранявания по ръцете и главата, заради което беше настанен в Спешното отделение във Велико Търново.

 

Огласеното посегателството над репортера на "Господари на ефира" предизвика дори реакцията на премиера Бойко Борисов от Ню Йорк. Лично той в четвъртък "разпореди" извършителите да бъдат задържани и срещу тях да бъде стоварена "цялата строгост на закона".

 

Няколко часа по-късно Районната прокуратура във Велико Търново обвини двама души в причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на Върбанов и ги задържа за 72 часа, докато съдът разгледа искането за постоянния им арест.

 

Кадри от охранителните камери във въпросния склад, разпространени в Yotube от Медиапул, показват как Върбанов сам пада на земята, след което оператора от екипа му започва да го снима. Репортерът остава на земята за известно време, подпрян на лакът и говори пред камерата на колегата си. Впоследствие той ляга по гръб, а операторът му звъни по телефона. Накрая на мястото пристигат двама полицаи.

 

Заради скандала Нова тв публикуваха официално становище, в което се казва: "В контекста на събитията, свързани с репортера на „Господари на ефира“ Димитър Върбанов, Нова Броудкастинг Груп е силно обезпокоена от погрешното внушение, което журналистът е създал. Въпреки, че „Господари на ефира“ е външна продукция с изцяло независима редакционна политика, Нова Броудкастинг Груп не приема подобни методи, несъвместими с принципите на професионалната разследваща журналистика. Медията се разграничава от случилото се и ще потърси отговорност от продуцента", се казва позиция на медията.

 

Кадрите от камерите  може да видите сами.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5189 |26.09.2018 Нападнаха журналиста Димитър Върбанов . 3| 3732 |25.09.2018 Димитър Ганев: 80% от хората не одобряват работата на НС . 5| 3808 |20.09.2018 Димитър Ганев: С още няколко пункта падна рейтингът на парламента . 1| 4352 |18.09.2018 Арестуваха сина на Димитър Вучев - Демби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads