Реклама / Ads
21| 2935 |12.04.2024 НОВИНИ

И той кандидат за депутат: Волгин с реч на организиран от "Възраждане" форум в София

.
Източник: Възраждане - Варна
Номинираният за евродепутат на "Възраждане" Петър Волгин се появи на организиран от партията форум в София. Волгин е направил обръщение към участниците на събитието, в което са участвали представители на националистически партии и организации от девет държави, съобщи БТА.
 

Това е първата публична политическа изява на Волгин след новината, че той е номиниран за листата на националистите от "Възраждане" за Европейския парламент.

 

В срещата, озаглавена „Новите лидери на Европа“, участваха Евангелос Циомбанидис – председател на АККЕЛ (Гърция), Наталия Параска – председател на „Възраждане“ (Молдова), Ралф Декер – представител на „Форум за демокрация“ (Нидерландия), Милан Ухрик – председател на „Движение Република“ (Словакия), Горан Игич – представител на „Заветници“ (Сърбия), Янош Аргиелан – представител на „Наша родина“ (Унгария), Густав Каселстранд – председател на „Алтернатива за Швеция“ и Николас Римолди – председател на MASS-VOLL! (Швейцария). Домакин е Костадин Костадинов от "Възраждане".

 

По-рано тази седмица от БНР съобщиха, че "във връзка с номинацията му за кандидат в изборите за Европейски парламент" Волгин излиза в неплатен отпуск и няма да води предаванията "12 плюс 3" и "Политически некоректно" по програма "Хоризонт". Макар за първата му номинация да се разбра преди повече от 10 дни и вече да присъства на партийни събития, той все още не е обявил официално дали приема да е част от листата. И на провелото се в петък събитие не е обявил решението си, но е говорил за опасенията си за медийни регулации на европейско ниво, съобщава mediapool.bg

 

След обявяването на първата номинация шефът на БНР Милен Митев каза пред "Площад Славейков" очакваното - че ако Волгин приеме номинацията за кандидат за евродепутат, ще загуби позицията си в радиото: "Не само Петър Волгин, но и всеки журналист от Българското национално радио, ако влезе в листа – било за национални, било за европейски, местни, каквито и да било избори – това би означавало обвързване с политическа партия, което не би му позволило да изпълнява работата си като журналист".

 

През декември 2023 година Волгин взе интервю с руския посланик Елеонора Митрофанова, като решението му предизвика сериозни критики, припомня "Медиапул". Тогава програмният съвет на БНР забрани излъчването на интервюто. През март се разбра, че изненадващо управата на радиото е взела решение за закриване на програмната дирекция на радиото. Според уволнения програмен директор на медията Даниела Късовска това е наказателна акция именно заради спряното интервю. Наскоро пък СЕМ отхвърли изслушване на шефа на БНР по темата.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2490 |12.04.2024 Стилияна Николова води в многобоя след първия ден на Световната купа по художествена гимнастика в София . 2| 10512 |12.04.2024 Робърт де Ниро строи хотели у нас, единият от тях ще е в сграда-паметник на културата . 1| 2305 |12.04.2024 Финансовите министри на ЕС: ЕИБ трябва да инвестира повече в сигурност и отбрана . 27| 78475 |12.04.2024 Садистична радост в български медии по повод загинали хора и унищожени селища в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads