Реклама / Ads
47| 8112 |18.12.2015 НОВИНИ

Кънев: Държавата ще рухне, финансите също

.
Радан Кънев
Кандидатурата на Екатерина Захариева е знак за предсрочни избори. Това каза в парламента лидерът на ДСБ Радан Кънев.
 

Първо искам да отбележа, че в решението ни как да гласуваме при избора на Екатерина Захариева, няма нищо лично. Този вот е за правителството и за водената политика. Има обаче някои специфики в нейната кариера. Тя е заемала постове в служебните кабинети, за които е нямало подходящи и силни кандидати. Тази номинация показва две неща. ГЕРБ нямат сериозен и силен кандидат за министър. Второто е, че в държавата няма решение на тежката институционална криза. Държавата ще рухне, публичните финанси ще рухнат. Това не е обвинение към една партия, а към всички управляващи и управлявали партии. Държавата ще рухне и заради политическата корупция.

 

В момента има преконфикурация на парламентарното мнозинство. При гласуването на Конституцията видяхме, че и БСП също може да се цепи. Може да очакваме, че част от БСП също ще подкрепя политиката на правителството, ако им обещаят, че няма да има промяна на статуквото и спиране на реформи. Без реформи няма стабилна държава. Ще може да разчитате на нашите гласове, ако и когато влезете в истинската битка. Когато почнете истинските реформи, тогава ще получите нашите нашите гласове. Днес няма да ги получите, категоричен беше Кънев, цитиран от Новини. бг.

 

Цвета Караянчева от ГЕРБ не остана длъжна на Кънев и веднага му отговори. Вашата партия беше създадена с разцепление. Вие взехте всички активи на СДС. Защо, като говорите за рухване на държавата и раздута администрация, не изтеглите всичките си кадри от властта, които бяха назначени по ваше желание? Защо говорите за предсрочни избори? Това правят и от ДПС, които вие не спирате да пришивате към ГЕРБ. Вие ходихте на колене при Лютви Местан за историческия компромис. Трябва да се работи за реформата и България, а не за един човек. Трябва да се държим отговорно. Ако наистина искаме да има реформи, трябва да бъдем единни, а не да се ритаме по кокалчетата, обяви Янчева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 6740 |17.12.2015 Р. Кънев: Оставката на Горанов е условие за десни политики . 18| 5434 |16.12.2015 Р. Кънев: ДСБ е готова за дясна опозиция . 18| 5022 |15.12.2015 Кънев: През лятото всички ще бъдем в опозиция . 39| 6725 |13.12.2015 Радан Кънев: ДСБ няма министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads