Реклама / Ads
20| 2844 |06.04.2024 НОВИНИ

Радан Кънев: Заместничката на Сарафов е тревога. Не трябва Министерството на правосъдието да прави съдебна реформа

.
Евродепутатът Радан Кънев Източник: Стопкадър: БНТ
"Заместничката на Сарафов естествено за нас е тревога. Не е работа на Министерството на правосъдието да прави съдебна реформа. Този парламент има възможност да приеме Закона за съдебната власт. Българските граждани, не служебният министър на правосъдието, са тези, които на 9 юни трябва да кажат искат ли съдебната реформа да се ускори. Искат ли да има независим орган за разследване на корупцията или не. Не сме виждали истинска работеща антикорупционна система, каквато имаше Румъния."
 

Това мнение изрази в ефира на БНТ евродепутатът Радан Кънев във връзка с обявения от Димитър Главчев проектокабинет.

 

"След като основната функция на служебния кабинет е да проведе честни избори, логично е да гледаме към МВР, защото то има фундаментална роля за провеждането им. Българската история ясно е показала, че когато българите имат ясни цели, никакво МВР, никакви пари, могат да окажат негативно въздействие. Моята надежда е това българските граждани ясно да кажат, че те искат продължаване на курса на реформи и промени. МВР е важно при много ниска избирателна активност", смята политикът.

 




"Има една група в обществото, която вижда статуквото, като стабилност. Тя подкрепа съвсем легитимно ГЕРБ и ДПС, като изразител на техния интерес. Има очевидно една голяма група български граждани, които искат бързи реформи. Има и трета опозиционна група, която искрено желае България да се раздели със своето европейско членство, с развитието на пазарната икономика и която търси своето времеубежище. Тези хора искат да се върнат в обятията на Кремъл", алармира евродепутатът.

 

Кънев изтъкна, че Димитър Главчев е номинация на ГЕРБ, което не трябва да ни учудва. По думите му ние сме български граждани и не сме длъжни да харесваме състава на проектокабинета.





"Моите резерви са следните - в Министерството на икономика - г-н Петко Николов. Той е човек с много дълга история. Поредното му назначение на ключов пост в държавата е било приемано с разочарование. Аз реагирам с тревога и въпросителна каква задача има да изпълни новият министър на икономиката в следващите месеци. Другото е, че виждаме едни притеснителни процеси в Министерството на енергетиката. Г-н Малинов е противоречива личност. Служебното правителство на г-н Донев подготви един план, в който 300 от 400 млн. са насочени към нови газови проекти. ЕК ни отразя и на този етап България е загубила 300 млн., заради опитите да бъдем обвързани с източни доставчици", каза още той.

 

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2394 |06.04.2024 Лекар: Не е възможно нещо да съществува само на електронна рецепта и да го няма на хартия . 2| 2413 |06.04.2024 Пореден протест срещу бежанския център в Харманли . 21| 2473 |06.04.2024 Политологът Л. Стефанов: Доволен съм, че отиваме на избори, защото бяхме забравили какво е да гласуваш критично . 1| 2404 |06.04.2024 Израел е призован да публикува пълния доклад за смъртта на седемте хуманитарни работници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads