Реклама / Ads
15| 6636 |26.11.2016 НОВИНИ

Кънев: Да отрежем свинската опашка на властта

.
Радан Кънев
”Нашата задача е да отрежем дебелата свинска опашка на властта, която расте и дебелее не в продължение на 27, а продължение на пълни 70 години. И това може да стане със смелост, а не с конформизъм.” Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев на Националното съвещание на партията, което се провежда днес във Велико Търново.
 
Кънев добави, че това може да стане със смелост, а не с конформизъм и това не може да стане в Реформаторския блок на Кунева и Лукарски, и ГЕРБ на Цветанов и Борисов.

В изказването си Кънев заяви, че ДСБ трябва да вгради огромната протестна енергия на обществото, която изминалите избори показаха, в усилия за богатство и градеж. "Да обединим българите за коренна промяна, а не за разрушения, защото този процес може да бъде пагубен", каза Кънев. Той добави, че има зов за общ фронт срещу БСП и ДПС, но "общ път с лидери за които властта е на всяка цена нямаме". "Общ фронт на бацилите не може да пребори инфекцията", заяви Радан Кънев.

"Ние имаме проблем с хора, които за властта са готови на всички и те са в ГЕРБ, и в ДПС, и в РБ. До скоро имаше и такива в нашите редици. Изправени сме пред огромни рискове за националната сигурност и пред вътрешно разложение на институциите. Тази зловеща картина води до пробив в българската национална сигурност" каза Кънев.

"С човека, който в момента в който загуби президентските избори, хвърли кърпата и избяга за да се представи по-добре на следващите парламентарни, и прави това нещо за четвърти път в кариерата си, няма как да се справим със задаващите се опасности и предизвикателства, заяви Кънев. Не виждам, как "булката беглец" може да ни спаси от тях, добави той. Амбицията на всеки лидер на дясна партия е да вземе министър-председателското място, очерта целите пред партията си Кънев. Той каза на съпартийците си, че ако не смятат лидера си за достатъчно добър, да го сменят, но не и не и целите си.

В изказването си Кънев призова към обединение около ценност и предложи "нова харта", която да сложи началото на нов период. Текстовете в документа предлагат данъците да остават в общините, а не в централната власт, власт на закона, "силни национални институции, малка и силна администрация". Хартата предлага обединение срещу завладяването на словото, а като първа задача поставя независима прокуратура, армия и сили за сигурност, както и силна дипломация. "Няма да допуснем унищожаването на българската природа и унищожаването и от олигарси. Опазването на природата е основа на патриотизма", каза Кънев. Друг приоритет са качественото образование и здравеопазване.

Призоваваме към съюз. Сега е времето, когато това мнозинство, трябва да се обедини, каза Кънев и завърши със думите на Апостола Левски: "Свобода и всекимо своето". Хартата ще бъде обсъденa на събранието на ДСБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5057 |21.11.2016 Петър Кънев: Плевнелиев ще „влачи топката” до Коледа . 4| 5706 |18.11.2016 Радан Кънев: Борисов имаше нужда от намордник . 2| 4265 |18.11.2016 Р. Кънев: ДСБ няма да участва във властта сега, няма да пречим на РБ . 3| 4806 |16.11.2016 Радан Кънев: И Цветанов трябва да подаде оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads