Реклама / Ads
21| 6876 |27.05.2024 НОВИНИ

Кап. I ранг. Васил Данов: Отсъствието на Радев от Парламентарната асамблея на НАТО е неуважително

.
Парламентарната асамблея на НАТО е планирана отдавана и отсъствието на президента „показва неуважение”. Това заяви капитан I ранг Васил Данов.
 

Какви са заплахите пред сигурността на България на фона на войната в Украйна и кои ще са водещите теми на Парламентарната асамблея на НАТО днес? В студиото на „Здравей, България” темата коментират капитан I ранг Васил Данов, член на Атлантическия съвет на България, политологът Милен Керемедчиев и Искрен Иванов, експерт по международни отношения.





Народното събрание е домакин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. Форумът ще бъде открит от председателя на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба. Парламентаристите от 32-те държави членки на Алианса ще бъдат приветствани от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, от заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова и от служебния министър-председател Димитър Главчев. Участниците в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО ще обсъдят ключови теми от дневния ред на евроатлантическата отбрана и сигурност с фокус върху подкрепата за Украйна. 

 

„Тази асамблея е много важна и идва няколко седмици преди европейските избори”, каза Милен Керемедчиев. Той отбеляза една от основните теми на асамблеята – войната в Украйна и отбеляза, че „все повече гласове се надигат против продължаващата помощ” към Украйна.

 

Според Васил Данов България има раздвоена от части позиция по въпроса, но „мнозинството на изборите ще покаже, че не сме с Виктор Орбан и Путин”. По думите на члена на Атлантическия съвет на България срещата на Парламентарната асамблея на НАТО е планирана отдавана и отсъствието на президента „показва неуважение”.





По отношение на окупираните украински територии от Русия Искрен Иванов отбелязва, че „Украйна може да се защитава и да използва оръжията”, но използването им на суверенна руска територия е на „нейна отговорност”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2652 |27.05.2024 148-a годишнина от подвига на поета революционер. Във Враца започват Ботевите дни . 3| 2567 |27.05.2024 Тленните останки на цар Фердинанд се връщат в България . 4| 3131 |27.05.2024 Духовниците ще посрещнат новия Сливенски митрополит Арсений . 1| 2433 |27.05.2024 Стотици деца от цяла България се включиха в инициативата „GO!KIDS!“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads