Реклама / Ads
8| 4421 |20.01.2024 НОВИНИ

Капка Тодорова: Сега е последният прозорец да се задвижат важни за България промени. След това "зимата иде"

.
Капка Тодорова
"Можеше ПП да сбърчат нос и да си вземат парцалките, да отидем на нови избори, на които вие сте твърде възвишени да гласувате, за да видим как "Възраждане" съвсем невъзвишено оглавява самата държава, а не само някаква комисия", пише Капка Тодорова.
 

Капка Тодорова, журналист, публикация във Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Добре, само аз ли помня повече от 10 минути? От 15 години Христо Иванов обяснява, че не може да се направи реформа без мнозинство, което да я гласува, трябват три мнозинства и най-важното е това в КС. И че по тази причина не може да не се сътрудничи с ГЕРБ. Е, може да се овържат с бомби и да се взривят я в КС, а пред "Света Неделя", нещо такова, за да се харесат повече. Но промени по законен начин няма как да станат без кооперация с ГЕРБ в КС.





Преди да влязат в така наречената сглобка пък ПП обявиха, че са наясно, че това ще ги изгори и най-вероятно няма да бъдат избрани втори път, защото ще трябва да сътрудничат с ГЕРБ и да търсят и други плаващи мнозинства за конституционните реформи, Шенген, еврозоната и плана за възстановяване.

 

Целта е да постигнат възможно най-много по тези точки с това, което избирателят е пратил в парламента като народен представител. Та не е като да не са били открити и честни какво предстои и двете партии. Те ще работят с кандидата на ГЕРБ в КС, това е, така че нищо чудно, че са участвали в подкрепата му.

 

Можеше да сбърчат нос и да си вземат парцалките, да отидем на нови избори, на които вие сте твърде възвишени да гласувате, за да видим как "Възраждане" съвсем невъзвишено оглавява самата държава, а не само някаква комисия.


За пълна подмяна на кадрите в другите власти се налага повече от едни избори, драги избиратели, не на последно място и време, за да изтекат разни мандати, па те като изтекат се налага да сте пратили в парламента някакви хора, които да издигнат подходящи кандидатури и други да ги изберат. На този етап има това и може да се случи само това. Или варианта с бомбите около кръста, нали.






Така че единственото, което ме учудва, е, че всички сте като родени тази сутрин. И така всяка сутрин.


Само ще обърна внимание лекичко на това, което става в момента извън сакралната България. Лятото в Европарламента ще влезе вълна от крайнодесни. В Германия "Алтернатива за Германия" ще спечели местните избори в три източни провинции и това ще промени цялостно баланса в политиката, така че приятелската подкрепа ще е по-трудна и на тия два фронта. А есента Тръмп ще спечели изборите в САЩ, ще оттегли подкрепата си за Украйна и ще стопира доста от подкрепата в НАТО за Европа. Путин това и чака, балтийските държави са вече притеснени, а адмирали от НАТО и военният министър в Берлин прогнозират удар на Русия срещу членка от НАТО в следващите 5 до 20 години. В момента това е последният времеви прозорец, в който могат да се задвижат важни за България промени. След това "Зимата иде", мили приятели, и ако пропуснем прозореца, може би вариантът с вързаните около кръста бомби ще се окаже доста приемлив. Това е в кратце, вие си дерете ризите и се връзвайте на всеки, който ви побутне кремълската пропаганда с големи разкрития, които трябва да свалят незабавно това правителство и да се спрат всякакви опити за необратима интеграция с ЕС.


За тези, за които горното е сложно, ще го преведа така - по принцип смятам, че съм достойна за Порше, обаче в момента карам Нисан Микра.

 

Капка Тодорова




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4209 |20.01.2024 Григор Димитров отпадна от Australian Open . 14| 6973 |20.01.2024 Масови протести в руската република Башкирия. Защо? /видео/ . 6| 5802 |20.01.2024 Скандалът с подкупа в спортното министерство е операция за отстрелване на министъра при ротацията (документи) . 1| 10533 |20.01.2024 Румънският посланик у нас: Румъния и България вече сме в Шенгенската система

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads