Реклама / Ads
0| 3882 |21.09.2016 НОВИНИ

Карадайъ: Ахмед Доган е сред евентуалните и разпознаваеми кандидати за президент

.
Мустафа Карадайъ
Ахмед Доган е сред евентуалните и разпознаваеми кандидати за президент на Движението за права и свободи. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, след като внесе в ЦИК документите на партията за участие във вота за държавен глава.
 

Карадайъ, цитиран от Дарик,  допълни, че на ДПС й трябва още малко време, за да реши как точно ще участва в изборите -дали ще издигне свой кандидат или ще подкрепи кандидат на друга партия, коалиция или инициативен комитет. По думите му всички опции са отворени.

 

Председателят на ДПС не вижда конкуренция в лицето на партия ДОСТ. Думите на Лютви Местан, че ДОСТ може да издигне свой кандидат за президент, Карадайъ нарече лакардии, които нямат никакво значение и не са определящи за политиката на ДПС.

 

ДПС внесе в ЦИК документите си за регистрация за участие в предстоящите президентски избори, но така и не стана ясно ще издигнат ли свой кандидат, кой ще е той или пък ще подкрепят друг кандидат. Според председателя на партията Мустафа Карадайъ всяка една от тези опции е възможна.

 

Партията обаче има очертан профил на своя евентуален кандидат, подчерта той: „Миналата седмица очертахме евентуален профил на кандидат-президент от ДПС и вече виждаме, че медиите разпознават различни хора, в това число и Ахмед Доган, като евентуален кандидат за президент от Движението. Имаме още малко време, да видим и останалите политически сили какви действия ще предприемат. Крайният срок за регистрация на кандидатите е 4 октомври".

 

Попитан притеснява ли го участието на партия ДОСТ в предстоящите избори и анонсираната от Лютви Местан възможност да издигнат свой кандидат за президент, Карадайъ отговори: „ДПС е сериозна политическа партия, доказала себе си във времето. Тя не се влияе от процеси и поведения на други политически сили. Нашата политика не може да се определя от лакардиите на Местан или на който и да е".

 

На въпроса - загуба или победа ще е за ДПС, ако все пак не издигнат свой кандидат, Мустафа Карадйъ заяви, че победителят на президентските избори трябва да са българските граждани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3763 |20.09.2016 Местан: Президент е малко за Доган, може почетен президент . 2| 4675 |19.09.2016 Хафъзов: Доган президент, Пеевски вице-това е нонсенс . 3| 5096 |17.09.2016 Карадайъ: Доган би бил добър кандидат за прездидент . 0| 8806 |07.09.2016 Мехмед Ходжа за Фрог: Доган е кукла на конци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads