Реклама / Ads
13| 3436 |28.01.2022 НОВИНИ

Карадайъ поиска оставката на шефа на НС зарази питане към Рашков

.
Мустафа Карадайъ
Оставката на Никола Минчев като шеф на Народното събрание поиска от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Причината - питане към вътрешния министър Бойко Рашков.
 

"Ако не можете да свършите тази работа, господин председател, освободете това място, за да се заеме от човек, който може да изпълнява функциите и задълженията на председател на НС", обърна се Карадайъ към Минчев.

 

Лидерът на ДПС и Рашков се карат вече месеци наред. Причината - твърденията на вътрешния министър за акции на МВР срещу купуването на гласове по време на изборите и оплакванията на Карадайъ, че симпатизанти на Движението са станали обекти на репресии от страна на униформените. 

 

“На 15 декември съм задал въпрос към Бойко Рашков, до днес отговор не съм получил, не съм получил и исканите документи", каза Карадайъ и отбеляза, че на сайта на парламента пише, че е отговорено.

 

"Да оправите сайта, за да не подвеждате и народните представители, и министрите, и българските граждани, а на второ място - да влезете в ролята си на председател на НС и министрите да ми предоставят поисканите документи, както повелява Конституцията", призова той.

 

Минчев обаче посочи, че отговорът на Рашков е публикуван. По думите му възражението на Мустафа Карадайъ също е изпратено до министъра. Председателят на ДПС обаче настоя, че отговор няма.

 

"Щом това писание е отговор на моя въпрос, значи оттук нататък ще трябва да влезем в процедурата за оставка на председателя на НС", заяви Мустафа Карадайъ.


Той се позова на чл. 92 ал. 5 от парламентарния правилник и посочи, че след като не се съдържат исканите документи, отговор няма.

 

Към оплакванията на Карадайъ се присъедини и бившата министърка на туризма от ГЕРБ Николина Ангелкова, която посочи, че вече няколко пъти нейни въпроси към премиера Кирил Петков са върнати без отговор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 11054 |27.01.2022 ДПС поиска да бъдат уволнени всички техни кадри във властта . 11| 3555 |27.01.2022 Делян Добрев поиска по-дълъг срок за предлагане на състав на КЕВР. Били само двама, нямало състезание . 10| 6775 |26.01.2022 Велислава Дърева: 500 делегати подписали против оставката на Нинова? Никой не видя тази подписка . 29| 3268 |25.01.2022 Депутати от ДБ поискаха от премиера: На България е необходима стратегия срещу руската дезинформация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads