Реклама / Ads
0| 3131 |15.06.2022 НОВИНИ

В един глас: ИТН, ГЕРБ и ДПС тропат по банките и скандират „Оставка!“ срещу Никола Минчев

.
Депутатите от ИТН, ГЕРБ и ДПС тропаха по банките и скандираха „Оставка!“ в залата на Народното събрание срещу председателя Никола Минчев заради начина му на водене на заседанието. От прякото излъчване не стана ясно дали и „Възраждане“ се присъединиха към виковете.
 

Повод за атаката бе отказът на Минчев да направи заседанието закрито, за да бъде огласено съдържанието на секретни документи, свързани с позицията ни за Република Северна Македония. От БСП пък внесоха предложение парламентът да гледа бюджетите на здравната каза и за осигуряване и да удължи работното си време, докато ги приеме.

 

Преминаването към гласуването на това предложение доведе до избухването на напрежението. В крайна сметка беше прието да се обсъдят тези бюджети, но да не се обсъжда днес актуализацията на държавния бюджет.

 

„На око гледах дали 80 души скандират „оставка“, заповядайте, внесете искането“, каза в края на скандиранията Минчев.

 

„Демонстрирате явно неуважение към правилата и процедурите, към парламентаризма, към закона. Не само, че го правите през последните 6 месеца, но днес вие прекалихте. Помислете пак, и така както миналата седмица се извинихте на пленарната зала, защото обявихте свое грешно решение за гласуване за миродавно, ще се наложи да го направите и днес. Дано не е последното, което ще направите на поста председател на НС“, заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

 

Искане за оставката на Минчев дойде и от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ.

 

„Току-що разбрахме от Гюров, че явно и вие сте подвластен на тази теза, че разумните, съвестните, умните, красивите, почтените, са тези, на които им е позволено да нарушават Конституцията, законите на страната, правилника за организацията на НС. Престанете с нарушаването на правилника. Правя процедурно предложение за Вашата оставка“, заяви Карадайъ. 

 

Минчев отговори, че този въпрос ще се реши в деловодството на НС.

 

Малко по-късно стана ясно, че „Има такъв народ" ще внесат проекторешение за отстраняване на Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ от председателския пост на Народното събрание. Съответното обяви депутатът от партията на Трифонов Станислав Балабанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2988 |15.06.2022 ГЕРБ поиска НС да обсъжда връщането на хартиената бюлетина . 0| 3076 |15.06.2022 Без червени линии: ГЕРБ щели да говорят с всички за вот на недоверие . 0| 3216 |15.06.2022 ГЕРБ внасят в НС вота на недоверие срещу кабинета на Петков . 0| 3202 |14.06.2022 ГЕРБ внася вот на недоверие заради „провала на правителството в икономическата политика“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads