Реклама / Ads
0| 3025 |07.06.2022 НОВИНИ

Караджов: Тежкотоварният трафик ще бъде забранен в малките населени места със знаци

.
Гроздан Караджов Източник: БГНЕС
Ще се поставят знаци за забрана в малките населени места, за да не преминава тежкотоварен трафик. Това обяви регионалният министър Гроздан Караджов пред bTV.
 

В Монтанско това ще се случи до 2 седмици, допълни той.

 

Това се налага заради зачестилите инциденти. Вчера тежкотоварен автомобил се вряза в къща в Монтанско. Шофьорът е загубил контрол над превозното средство и катастрофирал в къщата. Участъкът е част от републиканската пътна мрежа.

 

Караджов коментира и АМ „Струма“, която според него може да е крайъгълният камък на управлението.

 

Той заяви, че ще има среща между екоминистерството и регионалното за съдбата на магистралата.

 

Караджов обясни и че ще се работи по отстраняване на неравностите по всички автомагистрали и пътища от първи клас, където ги има.

 

„Естествено това означава много ремонтни и временна организация на движението. Знам, че е много изнервящо и знам, че много ни се иска да стигне набързо било по работа, било до морето, но ще трябва да се съобразяваме. Това е във интерес на нашата безопасност и тази на децата“, коментира регионалният министър.

 

Според него това е важно, за да няма аквапланинг.

 
„С абсолютно добра равнинност на настилката ще се премахнат всички аквапланинг точки“, каза той

 

"Повишаването на цените на ТОЛ-а обаче ще се случи в две стъпки", подчерта регионалният министър по отношение на вчерашната му среща с превозвачите.

 

"Това, което е видно от разчетите е, че това, което е платено за цялата минала година, ще бъде платено сега за шест месеца. Следващата година ще платят още веднъж тази надбавка. Следващата година от 1 януари ще платят реално около 500 млн. лв.", каза Гроздан Караджов.

 

Той добави, че решението му не се харесва до край на превозвачите, но няма да бъдат правени повече компромиси.

 

"Онова отговорно решение, спрямо гражданите, което трябваше да се направи е от 1 юли да влезе в сила увеличението и второ, да е върху целия обхват на второкласните пътища", продължи регионалният министър.

 

Караджов отново беше категоричен, че вдигането на ТОЛ таксите няма да има инфлационно влияние върху стоките у нас. И допълни, че е справедливо да се плаща от тези, които ползват пътищата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3270 |28.05.2022 Министър Караджов: 600 милиона лева от 650 вече са изплатени на пътните фирми . 0| 3030 |27.05.2022 Караджов: Надеждите ни за основен ремонт на пътищата тази година са попарени . 0| 2979 |25.05.2022 Гроздан Караджов: По Програмата за регионално развитие има отделени 290 млн. лв. за Варна . 0| 3046 |22.05.2022 Гроздан Караджов: „Автомагистрали“ проформа се води изпълнител на строителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads