Реклама / Ads
2| 5876 |09.06.2017 НОВИНИ

Каракачанов и гръцкият му колега на учение за залавяне на терористи

.
Министрите на отбраната на България и Гърция Красимир Каракачанов и Панос Каменос наблюдаваха днес учение на Силите за специални операции на България и Гърция на ГКПП „Илинден” край Гоце Делчев.
 

Красимир Каракачанов и Панос Каменос присъстваха днес на ВИП-деня на българо-гръцката съвместна подготовка „Balkan Dagger”. Те наблюдаваха демонстрация на способности на силите за Специални операции на двете държави. Двустранната съвместна подготовка „Balkan Dagger” между силите за Специални операции на България и на Гърция се провежда от 29 май до 10 юни 2017 г. В нея участват формирование от втори батальон на 68-ма бригада Специални сили и формирование „Z MAK” от силите за Специални операции на Република Гърция.

 

Каракачанов посрещна гръцкия си колега Каменос преди тунела между двете граници, който пристигна с хеликоптер. Днес сътрудничеството бе подновено след като 12 г. бе в забвение по „различни” причини.

 

При съвместната операция, започнала в 12 часа днес бяха "задържани" двама лидери на терористична групировка, целяща създаването на автономна област "Родопски полумесец" в държавата "Родопия" край Гоце Делчев. Лидерите проникнали на територията на държавата „Родопия” като бежанци, днес те бяха задържани при операция „Заличаване”, реализирана от група „Браво”.

 

В демонстрацията участваха снайперисти, две групи щурмоваци, членовете на едната се спуснаха по въже от хеликоптер. Лидерите бяха обкръжени в сградата, в която се бяха укрили. Тя бе щурмувана, отвътре се чуха няколко взрива, след което лидерите на групировката бяха изведени и задържани и предадени на Гранична полиция. Съвместните българо-гръцки групи проведоха операция по неутрализиране на терористична група, която е разположена в сграда.

 

В демонстрациите от българска страна участваха два хеликоптера „Кугър“, които инфилтрираха щурмовите групи по способа „бързо въже“, а от гръцка страна четири самолета F-16 осигуряваха въздушното пространство при провеждане на акцията. Двете щурмови групи извършиха претърсване на сградата и заловиха ръководителите на терористичната група, които бяха предадени на представителите на Гранична полиция, съобщава БГНЕС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4579 |02.06.2017 Каракачанов: Заплахите към Радев и Нинова са под формата на есемеси . 5| 4157 |01.06.2017 Каракачанов: Опция е военната техника да се изплаща разсрочено . 3| 4415 |31.05.2017 Каракачанов: Модернизацията на армията ще струва 2,5 милиарда . 5| 13727 |30.05.2017 Само във Фрог: ГЕРБ цака Патриотите в МО, Каракачанов си трае
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads