Реклама / Ads
24| 6338 |18.03.2012 НОВИНИ

Каракачанов: Основата на днешната олигархия са кредитните милионери

.
Кредитните милионери са основата на днешната олигархия. Представлението продължава през всички управления до сега. Лошото управление е по-добро от никакво управление. Това стана ясно от дискусията по темата за досиетата на кредитните милионери в предаването "Насреща Люба Кулезич", където гостуваха Едвин Сугарев, Александър Каракачанов и Христо Марков.
 

Христо Марков в пряка връзка от Пловдив,  отбеляза, че представлението продължава през всички управления до сега. Това е театър за обречената битка за истината, която се крие в архивите на Държавна Сигурност и в архивите на банките, които раздадоха кредитите.

 

Според Александър Каракачанов  кредитните милионери ли са основата на днешната олигархия, Едвин Сугарев го подкрепи с тезата, че самото създаване на кредитните милионери е част от общия план за прехвърляне на политическата власт на икономическа основа. Това е   процесът, който в България наричаме преход.

 

Александър Каракачанов, който е и автор на "Пълен списък на кредитните милионери в България" определи преходът у нас като "мътна река, която тече и рибоците се опитват да по хапнат нещо. Това е хаос, а ако имаше митичен център, дори от ДС, преходът щеше да е по-разумен, защото лошото управление е по-добро от никакво управление.

 

Според него ако кредитните милионери станат ясни, сред тях няма да има и 10 % от ДС и важното не е че са взели пари, а кой им е давал. Говорейки за ДС говорим за триците, а не за зърното, смята Каракачанов, а зърното е, че тогава през 90-те г., тези пари можеха да бъдат върнати поне на 80% от Ив. Костов.

 

500 млн. лв. бяха върнати още първия месец когато излезе Законът за списъка на кредитните милионери, но връщането спря, защото Иван Костов даде сигнал, че няма да ги иска парите обратно, заяви Каракачанов. Той уточни, че този закон е един от трите законопроекта, които е  внесъл през 1998г. Вторият  е предвиждал  парите, които са взели кредитните милионери във валута да бъдат върнати по курса на деня, а третият е бил за Закон за проверка на имуществото и за санкциониране на лицата, взели незаслужено пари. Той е бил обявен от всички парламентарни групи за антиконституционен.

 

В заключение по темата за кредитните милионери Едвин Сугарев каза, че  нищо няма да се  случи като разберем кои са кредитните милионери, но ще стане ясно, че това е организирана акция, в основата на която стои ДС.  Ако се приемат обаче лустрационни закони, може да има ефект от разкриването на кредитните милионери днес.

 

Според него Комисията по досиетата е работела добре и опасното в случая  е повдигнатото  от ВАС дело в КС,  което ще "скопи" закона за досиетата и тогава от никаква комисия няма да има нужда. Бих искал да се протестира срещу Конституционния съд и срещу опасностите, които дебнат закона, да се настоява за разширяване на правомощията му, добави Сугарев.

 

Ал. Каракачанов обяви, че е "за" изваждане на светло на всякакви сътрудници на ДС, за да стане ясно, че това са триците на прехода. Истината е в хората, които управляваха, които са в парламента и  имената им се знаят, заключи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 7289 |04.10.2011 Каракачанов: Проблемът с ромите е само надуване на фанфари . 46| 6784 |25.09.2011 Каракачанов: Да решим циганския проблем . 15| 6212 |31.05.2011 Кр.Каракачанов: Ще играя за президент, ако каже ВМРО . 11| 5150 |16.05.2011 Кр. Каракачанов: Кандидатът на ГЕРБ - или Борисов или много близък до него

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads