Реклама / Ads
1| 3638 |15.10.2018 НОВИНИ

Каракачанов: Ромските барони не стават за медиатори-все едно вълкът да пази стадото

.
Петима души са задържани в Гълъбово Източник: БГНЕС
Полицията в последната година - година и половина в много от случаите превантивно е овладяла събития, свързани с роми. Има обаче един голям проблем – така наречените ”медиатори” на тази общност, това са местните барони.
 

Тези медиатори не вършат абсолютно никаква работа. Получават някакви минимални пари, т.е. тарторите на подобни събития ти ги правиш медиатори – няма никакъв ефект от това. Все едно вълкът да пази стадото.

 

Това каза Красимир Каракачанов по повод напрежението в Гълъбово.  Петима бяха задържани след скандал, прераснал в масово сбиване между полиция и жители на ромския квартал в Гълъбово. Група граждани не са изпълнили полицейско разпореждане за спиране на силна музика в малките часове на нощта и са нападнали патрула. Няма ранени служители на МВР. В града има силно присъствие на жандармерия и органи на реда, съобщава БНР.

 

Граждани от ромски произход са се забавлявали шумно, музикалната уредба е огласяла до късно квартали на  града. След оплаквания на гражданин на място е пристигнал патрул, полицаи са се опитали да конфискуват музикалната уредба, но ромите са ги нападнали. Нанесли са щети и на автомобила. Инцидентът е продължил няколко часа, но полицаите са се справили отлично, заяви старши-комисар Георги Хаджиев – директор на Областна дирекция на полицията в Стара Загора.

 

Има няколко предложения за главен секретар на МВР, съобщи още Каракачанов.

„Аз няма да влизам в обсъждане на една или друга кандидатура, защото не е редно аз да ги обсъждам публично тези неща. Когато професионалното ръководство на МВР горе-долу уточни или взаимно уточним кандидатурите, те ще бъдат обявени“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5070 |11.10.2018 Мотористи са нахлули в ромските квартали в Русе, където е живеел Северин . 4| 4653 |08.08.2018 Каракачанов: Някои медии са объркали сметките с имуществената ми декларация пред КПКОНПИ . 2| 3815 |31.07.2018 Каракачанов: Загубата на рефлекси е причина за трагедията с хеликоптера . 2| 3708 |20.07.2018 Каракачанов: Има трус в коалицията, не всичко е по мед и масло

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads