Реклама / Ads
10| 11000 |21.12.2021 НОВИНИ

Каримански, ИТН: Как така ТЕЦ-София е купувала газ от ТЕЦ-Варна?

.
Любомир Каримански
Колко години говорим за промяна на структурата на ТЕЦ-София. Тя се управлява безхаберно. Дължи суми на ТЕЦ-Варна. Как така? Най-вероятно е купувала газ. И защо точно от ТЕЦ-Варна? Това каза по БТВ депутатът от ИТН Любомир Каримански.
 

Имам подозрения защо, но говоря само с факти. Може и КЕВР да каже, ако иска. Призовавам кмета на София и всички, които са отговорни за ТЕЦ-София, да отговорят на тези въпроси. Софиянци не искат да упражнят своите граждански права. Съветът ми е - всички колективно да изискват. Кога сме видели отчет за това как се управлява ТЕЦ-София. Защо има толкова голяма дупка? Защо ТЕЦ-София изнася част от електроенергията? Ненормално е да се допускат такива неща. Трябва да се направи одит как се управлява това дружество, но не само финансисти, но и енергетици. 


Това, което работодателите искат беше оповестено днес на брифинг. От значение е този риск за бизнеса да бъде споделен с държавата. 


Увеличава се цената и всичко, което може да се компенсира с 30 процента, ще бъде направено. Лично аз никога не съм бил и смятам, че е редно да има стандарт за ненамеса в регулаторните органи. Ние се намираме в извънредна ситуация. Виждаме изкривяване на борсата. Натрупаните деформации ще се оправят във времето на този мораториум. Идеята е да се получи по-добър микс. Фондът съществува, но искаме да ориентираме онези свръхпечалби на производителите и те да се разпределят на по-добър принцип. Нищо не предполага да има натиск. Произвежда се ел. енергия на ниска цена. В същото време трябва да предприемем мерки за гарантиране на независимостта на регулаторния орган. 


В скоро време ще изберем нов председател, на сегашния е изтекъл мандата преди 2 години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3002 |16.12.2021 Станишев: Германия избра Олаф Шолц, Швеция - първата жена премиер и така социалистите в Европейския съвет вече са 7, в още 6 държави леви партии са в управлението . 14| 7866 |15.12.2021 Борислав Сарафов отърва кожата от дела за обида. Не каза нищо за ”Ти св...а правила ли си?”. Но сега е на първа линия в атаката към МВР . 8| 2932 |15.12.2021 Протакат „зеления сертификат“ в НС. Депутатите чакали анализ на здравния министър . 3| 4855 |14.12.2021 Пламен Данаилов, ИТН: Така предложеният бюджет за догодина съдържа редица дисбаланси и неясноти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads