Реклама / Ads
1| 3402 |28.10.2021 НОВИНИ

Кармелита Тонева: Политическата завист е мощен катализатор, но и мощна авария

.
Кармелита Тонева Източник: Facebook
Говоря с познати – става дума, че Кирил Петков е дарил половин милион на Софийския университет и е отличен с наградата “Достоен Българин“ през 2019 г. Забележете, „Достоен БЪЛГАРИН“, не канадец, не двоен гражданин. Връчва му я лично герб-острието Томислав Дончев.
 

И една дама от компанията, която с години мислеше, че Лопе де Вега е псувня, чула - някога си - името за пръв път в прочутия виц за избор на име на ТКЗС, та тя обобщи философски: имАл – дал. Разговорът се завърта и около чекмеджетата и кюлчетата и майчинското крило на прокуратурата върху най-вероятния им притежател. Тука оценката е: могъл-взел.


ИмАл-дал и могъл-взел. Толкова.


Решението на КС по казуса с гражданството на Петков произведе два очевадни ефекта: единият - статуквото потри ръчички с тържествуващо злорадство, а вторият: масово, силно, даже бурно приобщаване към каузата на „Промяната“ – желан, нежелан, но логичен ефект и факт.


Накратко положението е - крадохме ви и ще ви крадем и занапред, щото можем и щото ви плашим отвсякъде. Срещу - не ни е страх и няма повече да ни крадете.
Тепърва доста мантри ще се леят – мнозина имат да „връщат услуга“, или да пазят „малки“ мръсни сюжети – било то лични, професионални или материални.


От ГЕРБ са ясни – те поне открито си защитават схемата. От БСП, ИТН и отчасти в ДБ /там не е съвсем ясно, понеже вътрешното горене дава много искри в двигателя/ са много сладки – след видими провали и безсилие да светнат убедително със собствена светлина, търсят сила и електорална подкрепа заклеймявайки безспорния конкурент.


Политическата завист е мощен катализатор, но и мощна авария, както сочи историята.

 

Политическите страхове са най-шумните и най-навлечените в камуфлажни дрехи – сега ковид, ток, върховенство на закона. Утре – може дори астрологични ужасии.


Водевилни и егоцентрични кандидат-президенти също грабнаха шанса да позапълнят управленската си визия и взеха хляб за своята скромна трапеза от казуса с гражданството.


Така Кирил Петков ги нахрани всичките – и в онзи смисъл.


"Промяната е законът на живота и тези, които гледат само в миналото или в настоящето със сигурност ще пропуснат бъдещето." – бил казал Джон Ф. Кенеди. Според Лопе де Вега пък „най-добрият план е да печелиш заради глупостта на другите“.

 

По избор.

 

Кармелита Тонева, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 4353 |24.10.2021 Доц. Христо Хинков: Топим се по-бързо от снежна топка. Политическата класа е изключително недостойна . 12| 3880 |20.10.2021 Мирослав Севлиевски: Аз съм ”за” зеления сертификат въпреки политическата какафония . 6| 3859 |23.09.2021 Мария Пиргова: ДПС трябва малко да бъдат маргинаризирани от политическата сцена . 4| 3179 |20.09.2021 Политолог: Разместванията са нужни, за да се освежи политическата система

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads