Реклама / Ads
30| 8362 |09.11.2015 НОВИНИ

Каролев: Не бива готвач в МВР да получава 20 заплати и да се пенсионира с 18 г. стаж

.
Владимир Каролев
Написах преди 10 дни във Фейсбук по повод предстоящите предложения: "евала на министрите Бъчварова и Горанов", но после добавих "А дано, ама надали", заяви по БТВ икономистът Владимир Каролев. Аз съм за по-дълбока реформа от тази, която се предлага. Трябваше да има преходен период за тези, които са пред пенсия, но онези, които сега влизат в системата, трябва да нямат привилегии, добави той.
 
България е на второ място в ЕС по процент, отделян от икономиката, който да отива в този сектор, посочи Каролев. Проблемите са много серизни, основният е, че има много, много свестни полицаи, но и много, много мързеливи и несвестни. Не можем да ги слагаме в един кюп. Не може чантаджиите да определят нашето бъдеще, призова той. Ако излишните се намалят, другите ще имат възможност за по-високи доходи и по-добри условия на труд. Основната съпротива срещу реформите е от страна на чантаджиите, не на действащите полицаи, смята той.

Аз наистина очаквах, че властта няма да отстъпи пред исканията на полицаите, коментира Красен Станчев. Услугите вече са приватизирани, резица функции са безсмислени, като тези на КАТ, има и някои излишни функции - различни институти и пр. Психиатрите, напр. не заслужават да получат по 20 заплати при пенсиониране. А има и такива хора, които се връщат обратно в системата, ами, като е така, върнете парите, изреди той. Смятах, че и правителството и профсъюзите са разбрали, че работата им се върши по частен път.

Основният двигател на това управление е любовта на народа, затова се отстъпва непрекъснато и ще продължава да става, заяви журналистът Емил Спахийски. Който и да се опитва да прави в тази система реформа, е бил пометен. План за реформа обаче няма, няма структура за реформа; видяхме, че в последната минута внесоха на опашката на бюджета някакъв опит да се спестят едни пари. Да си демобилизираш една силова структура, не е добре, посоми Спахийски.

Реформа е, ако някой млад, искащ да стане полицай, няма да получи 20 заплати, няма да се пенсионира млад и няма да се пенсионира като готвач след 18 г. стаж в системата на МВР, посочи Каролев. Има хора, които не са стреляли, дори и в казармата, но се пенсионират на 48 години, вкл. такива, работили по свинарници, почивни станции и пр. на митингите повечето не са полицаи, смята той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4568 |29.10.2015 Масово избиване готви ИД във Великобритания . 16| 17508 |29.10.2015 Алексей Петров с късмет! РПГ-22 «Нето» пробива 200 мм. броня . 8| 4710 |23.10.2015 Михаил Миков: Медиите не бива да заемат страна в предизборния процес . 9| 5060 |21.10.2015 Каролев: Данък "вредни храни" води до корупция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads