Реклама / Ads
2| 6743 |22.06.2017 НОВИНИ

Кашъмов: Няма кой да понесе отговорността за колата на Лозан Панов

.
Александър Кашъмов
Притеснително е, когато има съмнение, че инстутуциите не могат да гарантират сигурността на висшите служители в държавата. Така адвокат Александър Кашъмов от Програма ”Достъп до информация” коментира пред БНР случая с автомобила на НСО, с който се придвижва председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов.
 

 Според него конкретният случай показва, че цялата система не работи и няма кой да понесе политическата отговорност. Ние не виждаме такива отговорни фигури, които да коментират какво се е случило, допълни адвокат Кашъмов.

 

"Няма никакво съмнение, че председателите на върховните съдилища са важни фигури в публичния живот и като всички други важни фигури. Те като минимум, освен че очакваме да бъдат двигатели на съдебната реформа, трябва да се радват на една гарантирана сигурност", заяви Кашъмов.

 

По принцип задача на държавните институции е да гарантират сигурност и спокойствие на всеки български гражданин. Тогава, когато има съмнения за това, че могат да се справят със сигурността на висшите служители, тогава наистина говорим за една особено притеснителна ситуация в държавата.

На мен ми се иска да извадим този разговор от контекста на това съмненията основателни ли са, не са ли основателни, категоричен е адвокат Кашъмов от Програма Достъп до информация.

 

Относно изказването на премиера Бойко Борисов по въпроса, който каза, че "Съдебна реформа не означава болтовете на колата", юристът коментира, че този казус е задача на изпълнителната власт.

 

"Ние избираме институциите в тази страна, изпълнителната власт е част от избраните от гражданите институции, за да може те да управляват държавата както е необходимо, за да може всички ние да сме със защитени права. Българските данъкоплатци плащат твърде много пари, за да има система за сигурност в тази страна, за да може да съществуват ДАНС, НСО, Националната разузнавателна служба, която сега вече е агенция, военно разузнаване, специализирана прокуратура, специализиран съд. Аз намирам, че граничи с безобразието да не могат да бъдат дадени отговори на такива важни въпроси, свързани със сигурността на висши фигури", заяви Кашъмов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6045 |22.06.2017 Главчев: Да има нов референдум, ако няма съобразяване с хората . 0| 7335 |21.06.2017 ДКСИ официално: Президентският шеф на кабинета няма допуск до класифицирана информация . 1| 5957 |22.06.2017 Жельо Бойчев: ГЕРБ стопира нашите законови предложения, а те нямат дори програма . 0| 5725 |19.06.2017 Посланик К. Димитров: Няма информация за пострадали българи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads