Реклама / Ads
17| 12492 |03.03.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Катя Илиева: Някой нежно ги наричат ”калинки”. Не са толкова безобидни. Хиени са

.
Притеснявам се, че Европейската прокуратура не ни е казала цялата истина за това, което е прочела между редовете на документите около нашите кандидати. От такива неща и разследвания обаче можем да добием представа за това какви хора стоят на възлови позиции. Когато решим на 4-ти да правим избор, нека да се има предвид и това.
 

Това заяви в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" главният редактор на ФрогНюз Катя Илиева. Повод за думите й не е само шамарът от Лаура Кьовеши с връщането на по-голямата част от българските кандидати за нейни сътрудници, но и разследването на Фрог, в което стана ясно, че бившият шеф на НАП-Пловдив, разследван за укриване на доходи, е решил да се кандидатира за служител на КПКОНПИ.

 

Малко контекст:

 

Николай Брънчев е бил шеф на Пловдивската приходна агенция в момент, в който главен прокурор е бил Сотир Цацаров. Цацаров оглавява в момента антикорупционната комисия. Обвиненията за пране на пари са напълно доказани, а самият Цацаров дори е бил предупреден от ДАНС за теч на информация към самия Брънчев по време на разработката "Хиени". Реакция обаче нямало тогава. Такава няма и сега. Кандидатурата на добре познатия на Цацаров Брънчев все пак е била допусната.

 

"Значима е тази разработка за начина, по който служители от НАП-Пловдив позволяват да се развиват едни добре познати схеми за кражба на ДДС. Не само то се усвоява, но в крайна сметка се позволява да се източат едни колосални суми от бюджета на държавата, поредица от прехвърляния отиват в ръцете на малограмотни хора, от които нищо не можем да търсим. Това е ставало с участието на хората от тази данъчна структура. Паралелно с разработката “Хиени” се установява, че шефът живее толкова разкошно, че не може да каже от къде са тези средства. Този човек днес иска да се бори срещу корупцията в КПКОНПИ", посочи Катя Илиева.

 

Това е доказано не само от службите, а и от съдебна решение, което посочва, че имотната декларация на Брънчев е невярна - тоест похарчените и получените средства не съответстват.

 

"Не следва нищо за него в крайна сметка. Той вече е кандидат за службата на господин Цацаров", допълва Катя Илиева.

 

Брънчевци и такива прокурори като този, който го е предупредил, има навсякъде. Това не е изключение. Срещаме се с такива много често. Виждаме ги във всякакви афери. Те са на върха на държавата, допълни още главният редактор на Фрог.

 

"Прокуратурата, ДАНС и съда не са си свършили работата докрай. В резултат от действията на агенцията срещу Брънчев разполагаме с едно признаване на виновен. Заради чистото му съдебно минало, той е освободен от отговорност и тя е заменена с глоба в размер на 1000 лева", посочи в предаването ексшефът на звеното в ДАНС-Пловдив Асен Стефанов.

 

В данъчния ревизионен акт пък става ясно, че несъответствието между приходите и разходите на Брънчев е колосална. Става дума за 180 хиляди лева, с които са закупени имоти. Това става около аферата "Младо вино".

 

"Този ревизионен акт, както и присъдата му, са абсолютно достатъчно основание той да е разследван за произхода на тези средства, както и за един хубав текст от НК - пране на пари", посочи още Стефанов.

 

"Много важно е да имаш в биографията си особености, които те правят лесна жертва, зависим, с възможност да бъдеш мишена. Системата сякаш търси точно такива хора. Проучва внимателно слабите места. Това е традиционна методика. Някой много нежно ги наричат “калинки”. Не са толкова безобидни. Най-правилното е “хиени”, обясни Илиева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6501 |27.10.2020 Весела Бабинова: Нямаме нужда някой да ни размахва пръст. Имаме нужда от истински лидери . 41| 17158 |21.10.2020 Росен Миленов пред Фрог: Някой от МС е “доброжелателят” на Радев. Борисов вече е без ”тефлоново покритие” . 1| 5756 |01.07.2020 Катя Илиева: Не може по извратен начин да обичаме децата си, искайки да живеят в тази гняс и помия . 4| 9142 |25.06.2020 Адв. Христо Христев: Някой бива да усмири г-жа Херо Мустафа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads