Реклама / Ads
20| 4301 |21.03.2021 НОВИНИ

Катя Сунгарска: Ако не се осъзнаем, няма да стане

.
Не знам вече дали има семейство, което да не се е докоснало по някакъв начин до този вирус. Не знам какво да призова. Срамувам се вече да говоря, защото повече от година се повтаря едно и също и някакви хора не искат да погледнат по-далеч от носа си, егото си и лакомията си. Това е безобразие.
 

Това заяви в ефира на bTV говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска. Тя още веднъж призова хората да спазват противоепидемичните мерки. 


Думите й идват на фона на влизащия в сила локдаун от утре, който отново ще затвори голяма част от обектите в страната. Учениците също се връщат обратно в дистанционна форма на обучение. Много хора обаче са против. Ресторантьори възроптаха срещу поредното затваряне, а вчера в София и Русе имаше протест на граждани, които се обявиха против частичния локдаун. 


"Хората са уплашени. Това, което установихме през тази една година, е че има полярност - едни много уплашени и стресирани хора и едни други, които видяхме вчера да протестират. За мен е неразбираемо. Те смятат, че това е “едно грипче”. Не знам колко живота трябва да вземе това “грипче”, за да разберем, че има много хора, които в момента се борят за живот. Трябва най-накрая да разберем, че трябва да сме съпричастни, а не да се правим, че нищо няма", отсече Сунгарска. 


"Ясно ни е, че неспазването на мерките и слагането на егото, на материалното пред живота и смъртта, убива нашите колеги. Безотговорността ни мъчи най-много", допълни още говорителят на Спешна помощ. 


Медиците продължават да възприемат ситуацията като война. Случва се обаче нещо необичайно - обстрелват от тила, посочи още Сунгарска. 


"Това се случва за пръв път - да те стрелят тези, които пазиш. Първо с поведение. Вече една година да се говори за мерки. Единият слоган на протестите беше “не носим маски”. Тези хора, които публично горяха маските пред МЗ, станаха наши пациенти и започнаха с претенциите", посочи още Сунгарска.


"Наближава Великден, вече сме в пости. Нямаме смирение, нямаме златната среда, не възприемаме това, което ни се случва, като житейско възпитание. То трябва да ни направи по-разумни, нормални, човечни, по-добри и най-вече по-достойни", коментира още говорителят на Спешна помощ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 6830 |31.10.2020 Катя Сунгарска се разплака в ефир: Колективната безотговорност я плаща всеки един . 3| 4913 |26.07.2020 Катя Николова: За 15 години Обединението на жените-социалистки напълно заслужи важната си роля в БСП . 1| 4288 |24.03.2020 Катя Петрова: Хора, и нашите сили не са неизчерпаеми! . 1| 4039 |08.03.2020 Катя Николова: Жените имаме памет за постиженията от миналото, но действаме в настоящето с мисъл за бъдещето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads