Реклама / Ads
27| 6522 |28.09.2011 НОВИНИ

Катуница нажежи парламента

.
Парламентът не прие предложението на опозицията събитията в Катуница да влязат в дневния ред на днешното заседание. Не беше прието и предложението за пряко излъчване на дебатите в пленарна зала.
 

 
Председателят на парламента Цецка Цачева не удовлетвори искането на лидера на „Атака" Волен Сидеров с минута мълчание да бъде почетена паметта на загиналото 19-годишно момче. Цачева обясни, че не следва при всеки подобен случай парламентът да се превръща в изразител на тенденции, които не работят за единството на държавата.

Въпреки това народните представители решиха да изслушат изпълняващия длъжността министър на вътрешните работи Веселин Вучков за конфликта в Катуница по искане на „Атака".
 

Лидерът на ДСБ Иван Костов пък поиска анкетна комисия да провери дали МВР е действало адекватно по случая. Той изтъкна, че самият министър-председател е казал, че МВР са изпуснали положението.

 

Да бъде изслушван този, който е изпуснал положението, ще излезе, че му даваме възможност да се оправдава. Ние сме снели доверието си от този човек, няма какво да го слушаме. Предлагаме да подкрепите създаването на временна анкетна комисия, която да разследва поведението на самото Министерство на вътрешните работи и на другите отговорни органи, за да видим дали са се държали адекватно в случая, категоричен е лидерът на ДСБ.

 

По-рано залата отхвърли предложението на БСП за изслушване на вътрешния министър Цветан Цветанов за ситуацията в страната вследствие на случилото се в пловдивското село. От 163-ма гласували народни представители, „за" бяха 63-ма, 20 - „против", а 80 се въздържаха, с което предложението не беше прието.

 

Без отговор в парламента останаха предложенията на РЗС да бъде изслушан премиера Бойко Борисов и на Янаки Стоилов от левицата, който поиска  Народното събрание да приеме декларация за гарантиране сигурността на българските граждани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 5686 |27.09.2011 Катуница стресна Първанов, свиква Съвета за национална сигурност . 49| 7376 |27.09.2011 Скриха ромския бос в София, убиецът от Катуница остава в ареста . 6| 6493 |27.09.2011 Хората от Катуница не искат "Атака" да се меси . 45| 6055 |27.09.2011 Шофьорът не бил усетил, че сгазил Ангел в Катуница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads