Реклама / Ads
0| 4347 |28.12.2015 НОВИНИ

Казана дума: Снегопочистващите фирми са готови за очаквания сняг

.
Йорданка Фандъкова
Снегопочистващите фирми в столицата имат готовност за очаквания сняг. Това каза Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, на откриването на нова ледена пързалка в спортния комплекс на "Спортна София" в парк "Възраждане" в "Зона Б-5", предаде Фокус.
 
Фандъкова заяви, че зам.-кметът Мария Бояджийска днес и утре подсеща снегопочистващите фирми, за да са в готовност за новогодишните празници, за които се очаква слаб снеговалеж. Тя призова шофьорите да са внимателни, защото е възможно да има и заледяване на пътната настилка. "В по-рисковите места се обработва и рано сутрин, и през нощта там, където има заледявания. Остава фирмите да си свършат работата, защото в противен случай санкциите са сериозни", заяви кметът.

По думите й, в новогодишната нощ метрото и наземният транспорт ще работят както всяка година, за да може да се осигури придвижването на хората, които ще посетят концерта на пл. "Александър Батемберг". Фандъкова припомни, че Столична община и БНТ организират съвместно концерт с известни български изпълнители. Кметът призова хората да са дебело облечени, заради очакваните ниски температури.

"Очакваме и сериозна охрана от страна на СДВР. Ще има 4 КПП-та, които ще проверяват хората и няма да допускат такива във видимо нетрезво състояние или с твърди метални предмети", обясни тя.

"Специално в навечерието на празниците направихме координация със СДВР и с "Пътна полиция" по отношение на входно-изходните артерии на София, но и за движението в града. Продължавам да настоявам по отношение на скоростта да се контролират водачите, защото с пътно-транспортните произшествия непрекъснато се нарушават мантинелите, както и тръбно-решетъчните огради и това бърка в джоба на данъкоплатеца", каза още Фандъкова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4476 |07.02.2015 Р. Петков: Разработката срещу протестиращи трябва да бъде показана на обществото . 14| 4295 |13.01.2015 Първанов: България ще е единствената наказана държава за "Южен поток" . 22| 5083 |11.01.2015 Вигенин: Франция бе наказана заради свободата й . 1| 4230 |10.12.2014 В. Симеонов: Циганската престъпност няма да остане ненаказана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads