Реклама / Ads
0| 3158 |08.03.2022 НОВИНИ

Керемедчиев за преговорите: Русия тръгва с голяма кошница - поставя тежки условия

.
Милен Керемедчиев Източник: БГНЕС
Относно хода на преговорите между Русия и Украйна Милен Керемедчиев посочи пред БНР, че се вдига нивото на преговарящите – в Турция преговорите ще се проведат на ниво външни министри. Условията на Русия са резки и крайни и отговарят на позицията на Русия да преговаря като победител в този конфликт, какъвто не е, коментира още той.
 

„Русия поставя тежки условия. Русия тръгва с голяма кошница, а в крайна сметка това е въпрос на преговори. Искаш много, за да получиш, каквото може да вземеш.“

 

Керемедчиев не смята, че украинската страна ще приеме поставените от Москва условия, защото това би означавало капитулация.

 

Милен Керемедчиев заяви, че преговори на ниво президенти биха означавали легитимация на Зеленски в преговорния процес, а основна цел на Путин е да го премахне от управлението на Украйна.

 

Не само България ще иска изключение от евентуален режим на спиране на вноса на руски газ и петрол, смята Керемедчиев, който даде пример и с Германия.

 

Европейските държави за момента не биха подкрепили такава мярка, която има двоен ефект, защото изключването на доставките ще бъде „голяма тежест за европейските държави, които продължават да бъдат зависими от тези доставки“, подчерта Милен Керемедчиев. Той допълни, че това е най-вече искане на САЩ и Великобритания.

 

„От една страна, ще пострадат европейските граждани точно в зимния период, но от друга страна, това е единственият приход на свежи капитали ва руската икономика и ако те секнат – около 700 милиона долара на ден получава руската икономика от търговията с нефт и газ, последната врата на Путин ще бъде затворена, той наистина ще бъде поставен в ъгъла.“

 

Според Керемедчиев явно това се прави, за да има възможност за маневриране и преговори, а не за да се стигне до пълна изолация на Русия.

 

Бившият заместник-външен министър каза още, че ако наистина се стигне до евакуация на мирното население от големите градове и останат само въоръжените сили, може да очакваме „рязка ескалация на военните действия и един сирийски сценарий“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4575 |08.03.2022 Шаламанов: Русия губи войната в Украйна в три стратегически направления . 0| 3087 |08.03.2022 Русия е най-санкционираната страна в света . 0| 6393 |07.03.2022 Приключи третият рунд на преговори между Русия и Украйна. Има ли изход? . 0| 5494 |07.03.2022 Google, Apple, Netflix… Кои гиганти дръпнаха шалтера на Русия и какво значи това

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads