Реклама / Ads
2| 2152 |16.09.2024 НОВИНИ

Керемедчиев: Разделението на американското общество е много дълбоко и агресията между двете ядра става все по-видима

.
Бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев Източник: Стопкадър: NOVA NEWS
"Насилието съпътства политическия живот на Доналд Тръмп, то е част и от неговата реторика по време на срещите му с неговите симпатизанти. Неговата реторика предизвиква яростна подкрепа от страна на привържениците му и яростна опозиция от неговите опоненти. Разделението на американското общество е много дълбоко и агресията между двете ядра става все по-видима. Изборите, които ще видим, ще бъдат под сянката на насилието."
 

Това мнение изрази в ефира на NOVA NEWS бившият зам.-министър на външните работи и дипломат Милен Керемедчиев.

 

„Неуспешният предишен атентат срещу Тръмп е активизирал мерките за сигурност. Историята на нападателя е интересна. Той е бивш републиканец, поддръжник на Тръмп, бил е кандидат за кмет на Хонолулу преди две години. После се е случило нещо и той се е трансформирал в яростен противник на Тръмп”, посочи на свой ред бившият зам.-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов.





Керемедчиев смята, че досега от „Сикрет сървис” са имали доста по-меки мерки относно кандидатите за президенти и техните семейства. „Има увеличаване на охраната на Доналд Тръмп след първия опит за покушение, но той не е променил своя ежедневен начин на водене на живота си, показвайки пренебрежение към това, което се случва”, отбеляза дипломатът.

 

Иванов изтъкна, че вероятно е имало много други предотвратени атентати, за които не се знае. „Има разлика между двамата атентатора – първият се е учил да стреля с баща си, а вторият има професионален боен опит. Той много спокойно е приел своето задържане, което означава, че той целенасочено и съзнателно е отишъл там, носил е камера, с която да заснеме целия процес”, коментира Керемедчиев.

 

Двамата специалисти коментираха и темата за „Шенген”. Припомняме, че от 16 септември Германия въвежда временен контрол по всички свои сухопътни граници. Мярката ще бъде приложена на границите с Франция, Люксембург, Нидерландия, Белгия и Дания първоначално за период от 6 месеца.

 




„Германия затваря всички свои граници и започва да спира и връща нелегални мигранти от своите граници към Австрия. Нидерландия ще въведе може би най-строгите мерки за екстрадиция на нелегалните емигранти откакто съществува като държава. Всяка една от страните членки започна да изгражда граничен контрол”, каза Керемедчиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2227 |16.09.2024 Важен еврокомисар подаде обиден оставка . 0| 2165 |16.09.2024 Погром в Киевска област - пет сгради повредени и пострадали при снощната атака на окупаторите . 22| 2544 |16.09.2024 Президентът Зеленски: След убийствената атака на Харков Западът трябва да ни разреши да ударим цели дълбоко в Русия . 0| 2147 |16.09.2024 Пленарна сесия на Европейския парламент започва днес в Страсбург

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads