Реклама / Ads
7| 6819 |24.09.2010 НОВИНИ

"Килърите" са от авангарда на Бай Миле

.
Поръчителите по схемата „Килърите” са четирима.
 

Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. По думите на министъра, едно лице е поръчало убийството на Румен Рачев и адвоката Лупов. Поръчителят за убийството на Юрий Галев е друг. Поръчителството на двамата бизнесмени от София е извършено от трето лице. Мотивите за убийствата са различни.
„С последните арести, които бяха проведени, последните два дни, вървим много по-бързо от досегашното темпо по разследването на групата на „Килърите” и за извършването на тези две убийства”, каза Цветанов.

Министърът коментира, че не може да се каже срок, от който групата на „Килърите” е действала. „За мен е важно, че това е група, част от която са били в авангарда на Бай Миле. Поне всички знаете, че той е човек от Прехода. Впоследствие след неговото убийство Васко Кеца може би участва активно в това, което е било организирано от тази престъпна група”, каза Цветанов. Запитан дали и други ключови убийства е възможно да се окаже, че са извършени от „Килърите”, министърът каза: „Не изключвам да има подобно нещо”.

Министърът припомни, че досега има пет извършени от тази група убийства. „От разследването, което тече в последните седмици, трябва да ви кажа, че съм доста обнадежден, че всички убийства ще излязат”, каза Цветанов. На въпрос колко струва една поръчка за убийство министърът каза: „Всичко е въпрос на остойностяване за всички, които участват в организирането и услугите, които могат да бъдат върнати. Така че не бих могъл да се ангажирам. Само мога да кажа, че специално за Юрий Галев говорихме за около 50 000 евро за извършителя, който е извършил убийството”.
По всичко, което сме реализирали към настоящия момент, показваме, че имаме реална политическа воля за реална борба с организираната престъпност и корупцията, каза Цветанов.

По повод убийството на шофьора на ТИР вчера, Цветанов каза: „Колегите работят много активно. Към настоящия момент няма нещо, с което бихме могли да кажем, че сме в някаква по-напреднала фаза. В момента, в който колегите имат достатъчно данни и прибегнем към някаква реализация, ще бъдете информирани. В момента има много оперативна работа, която трябва да бъде извършена”.

Министърът проведе разговор с депутата от ДПС Лютви Местан. По думите на Цветанов разговорът е бил личен и не е свързан с политиката или с дейността на правителството.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7019 |15.09.2010 Цв. Цветанов: Голямо знаково неразкрито убийство излиза от "Килърите" . 1| 5309 |27.08.2010 Оставиха един от "килърите" в ареста . 33| 6079 |14.08.2010 Цветанов: Липса на съдебна воля възпрепятства разследването срещу "Килърите" . 4| 5267 |09.08.2010 Арестуваха отново човек от "Килърите"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads