Сряда, 18 Октомври 2017, 01:24
Frognews
7| 3066 |20.05.2016

Кирчо Киров: Политическата поръчка срещу мен няма да изпълни своя замисъл

.
Кирчо Киров
Хора от президентската администрация оказваха натиск за крайното решение на съда. Това се казва в изявление на бившия шеф на НРС Кирчо Киров, който на втора инстанция получи 10 години затвор.

Във връзка с оповестеното решение на Военноапелативния съд, потвърждаващо решението на първоинстанционния съд по воденото срещу мен дело, бих желал да заявя следното:

 За пореден път става ясно, че политическите съображения и целесъобразност свалиха превръзката на Темида и взеха превес пред реалните факти и доказателства по делото, предвид многобройните процесуални нарушения. Потвърди се нееднократно изразяваното от мен становище, че делото е заченото като политическо и се развива като такова.

 

За хората, които действително се интересуват от истината без да влизам в подробности, за да не бъда обвинен в разгласяване на класифицирана информация (каквито действия вече се правят опити да се предприемат), ще обърна внимание върху факта, че Втората инстанция разгледа делото по същество само в едно - единствено заседание.

 

Очевидно в рамките на няколко часа магистратите са успели да се запознаят с делото в дълбочина, въпреки всеобщата оценка, че се касае за дело с голяма фактическа и правна сложност. За сравнение само досъдебното производство беше с продължителност повече от година, а първоинстанционното производство – почти две години. Това поражда в мен основателно подозрение, че не всички членове на Второинстанционния състав са се запознали с делото.

 

Решението на Военноапелативния съд очевидно е съобразено с актуалната политическа обстановка, извършващата се „съдебна реформа" и предстоящите президентски избори. Зад решението стоят и хора, свързани с президентската администрация, които оказаха натиск върху решението на първа инстанция

 

Съжалявам, че дребнави политически и личностни страсти се опитват да ме вкарат в профила на политик и да ми припишат качества и действия, така характерни за днешната политическа класа. Бих желал да подчертая дебело, че винаги съм бил само български офицер, професионалист и експерт. По тази причина вярвам, че политическата поръчка няма да постигне своя замисъл.

 

Заявявам, че в цялостната си дейност на офицер от разузнаването и особено като негов дългогодишен ръководител в края на своята кариера, винаги съм се ръководил единствено и само от интересите на страната ни и нейната национална сигурност, и съм спазвал действащото законодателство.

 

Ярък пример за това са резултатите от моята дейност като освобождаването на българските медици в Либия, на пленените в Судан български летци, на отвлечената в Сомалия Данка Панчова и други.  И това са само фрагменти от видимата част на резултатите от моята дейност.

 

Надява се, че ще дойде и ден, когато всичко, направено от мен ще получи своята обективна оценка!

 

Вярвам, че справедливостта ще възтържествува!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Хиляди украинци се събраха пред парламента заради борбата с корупцията 0| 1031 |17.10.2017 . Лидерът на „Боец“: Бойко, знаеш ли, че този народ умира? 1| 2145 |17.10.2017 . Авиатор: Мародерчета, за колко пари продадохте зад граница 12 бойни самолети СУ-22? 3| 2232 |17.10.2017 . Шефът на ВКС иска да освободи заместника си, свиква спешно събрание 0| 2185 |17.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах