Реклама / Ads
9| 5612 |04.01.2022 НОВИНИ

Кирил Добрев: Не ме искат на конгреса и ме изключват от партията. Нинова назначи за шеф на кабинета провален седесар

.
Кирил Добрев
Трудно приемам моята партия БСП като златен пръст. Днес като четвърторазрядна политическа сила това ни очаква. Неофициалният мотив за изключването ми от БСП е, че това ръководство не ме иска на конгреса. А 9000 симпатизират на Киро. От 80 000 членове да сложиш провален седесар като Калоян Мeтодиев за шеф на парламента означава, че някой трие иторическата памет на БСП.
 

Някой иска да подмени генфонда. Аз съм градил храма на БСП и сега някой ми бие ключа. Но аз пак ще паля свещи, каза още Добрев пред bTV.

 

Преди Коледа говорих с приятели и аз им казах, че ще търсят начин, ръководството на партията да ме освободят до конгреса и това стана на неприсъствено заседание. Знаех, че ще ме освободят между Коледа и Нова година, защото отдавна върви една трансформация в БСП и така се получава когато умира една демократична партия и се ражда или заражда една лидерска партия, в каквато всъщност се превръща БСП. Тя неглижира своите органи и не уважава тяхното влияние, и търси изключване на най-сериозните опоненти на лидера. Всъщност ние това го наблюдавахме само преди една-две години в една от партиите в българския политически живот. Много сериозна партия, така се освободи от най-сериозния си опонент. Това е ГЕРБ, те освободиха Цветанов по този начин, само че тогава ГЕРБ не загубиха гласове, докато БСП загуби сега много сериозни гласове, обясни той.


Мен ме освободиха, защото съм казал, че работните групи са музейни експонати и политиците, новите, ги познават само от учебниците, и не съм подкрепил решение на Националния съвет да участваме в управление, но без да имаме министри. Обвиниха ме също, че съм организирал протести пред "Позитано 20", където бяха 400 човека. Аз трудно мога да организирам такива протести, там бяха областни, общински председатели с много авторитет и едва ли биха се вързали на един Киро. Неофициалният мотив е, че съм против това ръководство и Корнелия Нинова, посочи той.

 

Неофициалният мотив за изключването ми е, че това ръководство не ме иска на конгреса. А 9000 симпатизират на Киро, допълни той.

 

 Основното е, че не искат да участвам в този конгрес. 99,9 % съм сигурен, че ще се вземе решение Нинова да остане да довърши мандата. И това ще е, докато паднем под 4%., каза още той.

 

Ако бях близък до ГЕРБ, щеше ли да вземем четири-пет областни града. Щеше ли да допуснат Радев за президент. Щеше ли Нинова да ме търпи четири години. Това са митове или легенди на хората около Нинова. Аз, моето семейство и обкръжението ми не се занимава с обществени поръчки и не сме печелили обществени поръчки. Не мога да петня името на моя баща. Проверете, това е видно от разни източници, вижте..., обясни той.

 

Някой искаше от БСП да провали втория мандат на Радев. Даде пресконференция между двата тура и каза, че задкулисието е обхванало Радев. Другарката Нинова положи усилия да бойкотира втория тур на Радев, но това не беше допустимо, тъй като бе направен един пълен байпас на цялата система, по която работи БСП. Сега Нинова назначи за началник на кабинета си човек, който е най-големият критик на Радев и е провалил младежката организация на СДС,  разкри Кирил Добрев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5105 |02.01.2022 Пратеникът на Скопие: България на Кирил Петков ще разреши спора със София . 11| 7279 |01.01.2022 Премиерът Кирил Петков честити Новата 2022 година в компанията на едно от многото талантливи деца на България . 27| 4408 |30.12.2021 НС на БСП изключи Кирил Добрев от партията, той прие решението с намигване . 21| 6069 |30.12.2021 Кирил Петков в МС: Отпускаме милиони за помощи, за бизнеса и пенсионерите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads