Реклама / Ads
6| 2154 |02.09.2024 НОВИНИ

Напрежение и при БСП. Свиленски: Зафиров не може да регистрира партията в ЦИК, превратаджия е!

.
Напрежение за регистрацията за изборите има и при БСП. В "Денят започва" изключеният вчера от партията Георги Свиленски заяви, че временно изпълняващият функциите председател Атанас Зафиров не може нито да регистрира партията в ЦИК, нито да провежда разговори за коалиция за изборите. Причината - в актуалното състояние, издадено от съда, фигурира името само на Корнелия Нинова.
 

Вчера на заседание Националният съвет на партията изключи Корнелия Нинова, Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев от редиците си.





"105 гласа нямаше в Националния съвет. Това разбира се, са детайли, но за нашите членове, симпатизанти, за вашите зрители, е важно да се знае, че това решение беше взето без кворум, не повече от 72 човека гласуваха за изключването и на 4-ата членове на Националния съвет. На три пъти заявена проверка на кворума водещият евродепутат, европолитик Кристиан Вигенин отказа, защото видимо вижда, че в залата няма толкова хора. Така че, могат да кажат, че се присъствали и 200, и 300 човека. Преброили сме ги, заснети са, 72-ма са. За да бъде валидно такова решение, трябва да са 95, но това е по-малкият проблем. Питате ме дали съм добре. Добре съм. Не мога да приема само морален съдник на моето партийно поведение да бъде Атанас Зафиров, да бъде Кристиан Вигенин, защото аз съм 35 години в тази партия. 35 години съм работил за тази партия. 35 години познати, семейство, близки, членове, другари сме работили в един екип и изведнъж се появява един Атанас, Зафиров, и казва, ще изключим Свиленски, Нинова, Ченчев, Крум Дончев, без аргументи, без мотиви".

 

"Ето сега моето участие при вас в телевизията, това се брои за саботаж. Т.е. когато народния представител ходи по медиите и обяснява политиките на партията, в главите на тези трима новоизлюпили се ръководители, предатели и превратаджии Вигенин, Зафиров и Гуцанов това се води саботаж срещу партията, защото не е седнал Зафиров на този стол. Аз една дума няма да кажа срещу партията. Една дума няма да ме чуете да кажа срещу всеки един партиен член. Но пак казвам, няма да позволя хора самозабравили се, самонастанили се временно на позициите, които са в момента, да дават оценка и да решават съдбата на стотици хиляди социалисти".





"За първи път от 35 години, при всичките протести, при всичките катаклизми, които е имала държавата и партията, аз с очите си за първи път видях полиция на "Позитано", която не пуска социалисти да влязат вътре. За първи път видях в залата да има охранителна фирма, която не знам какво трябваше да пази. За първи път, казвам ви, аз съм 20 години член на Националния съвет, такова нещо не се е случвало. Започна всичко тогава, когато партията беше превзета отвътре. Когато трябваше да смени поведението си, когато трябваше да смени посоката си на поведение, когато хванаха тези трима човека, отвориха вратите на "Позитано" отвътре и това, за което ние се борихме, това, за което ние пазихме, това, за което ние се опитвахме да предпазиме и партията, и членовете, за съжаление, те го проиграха".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5340 |02.09.2024 Часове вече се бави регистрацията на партиите. Какво се случва с ДПС? /обновена/ . 0| 2149 |02.09.2024 След като откриха телата на шестима заложници: Десетки хиляди протестират в Израел, обвиняват Нетаняху . 12| 2217 |02.09.2024 За първи път след Хитлер: Крайнодясна партия печели изборите в германска федерална провинция. И то проруска партия . 0| 2149 |02.09.2024 Главчев: ЦИК е по организацията на вота, ние само осъществяваме логистиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads