Реклама / Ads
4| 4051 |16.12.2017 НОВИНИ

К. Добрев за вота на недоверие: БСП иска оставка на кабинета, ДПС - на Патриотите

.
Кирил Добрев Източник: БГНЕС
С ДПС имаме различни крайни цели по отношение на вота на недоверие. Ние искаме правителството на Борисов да си отиде, а ДПС искат само едно – да бъдат демонтирани Патриотите. Това заяви в предаването „Тази сутрин” Кирил Добрев, зам.-председател на БСП.
 

„Винаги, когато искаш вот на недоверие към правителство на ГЕРБ, си закъснял и европредседателството няма нищо общо. Нима нашите европейски партньори не знаят, че ние сме най-бедната и корумпирана страна в Европа”, заяви Добрев.

 

Той добави, че  корупция и бедност в България вървят ръка за ръка и няма как да се справиш с бедността, ако не си преборил корупцията. Добрев каза още, че ОЛАФ прави десетки проверки на територията на страната. „Има много безсмислени европейски проекти, които се направиха само, за да се усвоят европейски пари”, добави той. 

 

Социалистът заяви, че БСП иска европейските партньори на България да дойдат и да видят своята политическа инвестиция в това управление, затова този вот ще бъде през януари. „За нас европредседателството е много важно, защото трябва да извадим сентенцията на въпросите: работим ли за Европа на две скорости, ще ядем ли едни и същи, качествени храни, както другите европейци”, заяви Добрев.  Той бе категоричен, че това са важните въпроси, а не - дали е сменен мраморът в НДК.

 

Кирил Добрев заяви още, че нито една важна, приоритетна тема не е поставена от правителството, за съжаление. „Ние внасяме вота на недоверие и искаме това правителство да си отиде, докато ДПС искат просто да „демонтират” патриотите”, обясни той. Добрев добави, че левицата иска този вот,  защото корупцията у нас е като раково заболяване - със своите метастази и добави, че не са една и две феодалните общини в България. „Ние започнахме с внасянето на Закона за борба с корупцията още през август. Получихме десетки сигнали, свързани с магистрали, оградата на границата, суджуци, обръчи от хасковски фирми, свързани с Делян Добрев и много други”, припомни той. 

 

Добрев обяви, че в момента вървят няколко сделки по ръба на закона. Той даде пример с Главна дирекция "Изпълнение на наказанията”, която купува милиони литри гориво на цена по-висока от тази на бензиностанциите, може би за отоплението на затворите. „ИД шеф на дирекцията направи сделката и миналата, и по-миналата година. Искам да видя, дали и тази година ще направи същата поръчка.Затворите са ощетени с милиони левове още от миналата година.", заяви Добрев. 

 

Зам.- председателят на БСП бе категоричен, че в закона, който сега се гласува в пленарна зала, няма желание за справяне с корупцията.  „Безумно е министър-председателят да назначава човека, който да контролира дали в МС има корупционни практики. НС отново, на политически принцип, ще разпредели хора от политическите партии и ще се направи колективен орган, който ще следи дали там има корупция или не. Този закон е безумие”, заяви зам.-председателят на БСП.

 

Властимащите научиха българския народ  да се оправя сам. Имаме бедствие, оправяме се сами, има повишаване на водата, пак се оправяме сами. Обогати ни се първенството – Бистришките тигри минаха в А група.  Менда Стоянова се нарежда до братята Евлогигеоргиеви за това, че подпомогнала Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.  За това тя получи академично звание „Доктор хонорис кауза“.

 

Румен Гечев критикува Нинова за „Техноимпекс”, но той сам писа проекта за това. Имахме спор по този въпрос. Разговорът стана много личен, призна Добрев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4373 |14.12.2017 Георги Марков: Защо БСП внася вота на недоверие по време на европредседателството? . 1| 3909 |14.12.2017 Дикме: Опозицията показва, че е жива с вота на недоверие . 3| 5288 |13.12.2017 Проф. Александър Маринов за вота на недоверие: Има опасност БСП „като рие, да пада на гърба ѝ” . 1| 3497 |13.12.2017 Внасят вота на недоверие на 17 януари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads