Реклама / Ads
18| 4175 |13.12.2021 НОВИНИ

Кирил Петков: Ще бъда премиер на всички българи и пръв сред равни. Опозицията, следете всяка наша стъпка

.
Кирил Петков Източник: БГНЕС
Ще бъда премиер на всички българи. Ще бъда пръв сред равни. Призовавам опозицията - следете всяка наша стъпка. Разчитам да бъдете конструктивни и критични към нашите действия. Вярвам, че след четири години България ще бъде едно съвсем различно място. Това каза от трибуната на Народното събрание съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ и кандидат за министър-председател на България Кирил Петков.
 

„Днес е важен ден да продължим промяната на мисленето и в управлението. Първата ни задача е всички да осъзнаем, че ако искаме по-добро бъдеще, трябва да работим заедно“, започна словото си той.

 

„Заедно с четиримата коалиционни партньори постигнахме общи дебати, с които направихме общо споразумение от 120 страници, 18 глави за политиките, които ще са нужни тази промяна да се осъществи. Заедно трябва да работим с опозицията, когато говорим за конституционни промени и промени в съдебната власт“, посочи Петков.

 

Той очерта и основните приоритети на бъдещето правителството. 

 

Що се отнася до енергетиката - не трябва да се допуска увеличаване на цената на тока за битовите потребители и да се намали тя за бизнеса, както и да се справят с кризата от коронавирус. Новата стратегия трябва да се уповава на два принципа: Ниски цени за конкурентоспоспобнсост и комфорт на битовите потребители, както и диверсификация. Не трябва да зависим от никой. Гръцката връзка трябва да стане основен приоритет, подчерта Петков.

 

В здравеопазването най-важна е борбата с ковид кризата. Според Петков има два варианта оттук нататък: „Махаме зелените сертификати, не ни интересува ваксинацията, затваряме си очите пред фактите на науката. Другият вариант - трябва да се ваксинираме, доброволно, но трябва да информираме българския народ, че това е единственият път напред ако не искаме да затваряме децата си, ако не искаме да застрашаваме възрастните си роднини, ако не искаме да пълним болниците“.

 

И още - първата заповед на Кирил Петков ще бъде всеки в Министерски съвет да има Зелен сертификат.

 

„Трябва да информираме българския народ, че трябва да се ваксинираме, ако не искаме да пълним болниците. 8.5 млрд. дози ваксини са поставени по света. Всички развити страни имат над 70% ваксинация. Затова първата ми заповед, ако бъда избран за министър-председател, ще бъде всеки в Министерския съвет да има зелен сертификат. Не може малкият ресторант на ъгъла в София да изисква такъв документ от своите клиенти, а в МС да се влиза без сертификат“, смята Петков.

 

Мотото на нашето правителство ще бъде „Нулева толерантност към корупцията. Нулева толерантност към всеки един лев, изхарчен неправомерно“, добави той.

 

„Призовавам ви следете всяка наша стъпка, следете всяка наша грешка и разчитам на вас да бъдете конструктивни и критични към нашите действия. Когато говорим за конституционните промени - нека забравим нашите лични и политически цели, имаме национални интереси, за които сме отговорни. Нека дадем на България едно истинско и честно правосъдие“, обърна се Кирил Петков към опозицията в Народното събрание.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5066 |11.12.2021 Петков: Започваме с възпиране цената на тока, пандемията и съдебната реформа . 3| 3822 |11.12.2021 Мика Зайкова: Харесвам тези момчета, на Кирил Петков ще му е много трудно . 21| 5021 |10.12.2021 Кирил Добрев: Подкрепям Нинова за всеки държавен пост, стига да остави БСП на мира . 4| 2959 |10.12.2021 Кирил Петков: Надяваме се, че днес ще бъде подписано коалиционното споразумение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads