Реклама / Ads
27| 3006 |23.05.2023 НОВИНИ

Кирил Петков: Асен Василев ще бъде министър на финансите, без други членове на кабинета от ГЕРБ

.
Кирил Петков няма да е министър в бъдещото правителство Източник: БГНЕС
”Аз няма да съм министър”, заяви Кирил Петков от Продължаваме промяната пред ”Лице в лице” на БТВ.
 

"Няма да има министри от ГЕРБ-СДС. Тодор Тагарев вероятно ще е министър. Може да се променят едно-две лица от проектокабинета, с експерти. Очаква се кабинетът да продължи 18 месеца да работи. Габриел ще е единственият вицепремиер, след това акад. Денков ще бъде единствен вице министър-председател, " отбеляза съпредседателят на Продължаваме промяната.

 

Той каза, че са спазили първото обещание към избирателите си - да не подкрепят правителство на ГЕРБ-СДС.

 

"Всеки министър ще има възможност да избира заместник-министрите си. Всеки министър ще си избира отбора, защото предстои тежка работа. Не сме говорили за областните управители. Мисля, че този принцип с министрите ще важи и за областните управители," подчерта Петков.

 

Аз не съм нареждал ареста на Борисов, заяви Петков. "Ние осъзнаваме тежестта на момента за България и е важно да се работи с чувство на отговорност и задължение".

 

"Асен Василев е отличен ескперт, той е най-добрият. Когато се гледат общи цели - влизане в Еврозоната, Шенген, тогава спира политическото говорене и се гледа кой може да свърши работа." Това подчерта Кирил Петков за кандидатурата на Василев за министър на финансите.

 

"Какво да правим с регулаторите - ще има номинационен борд, кандидатури, с които всички да сме съгласни, взаимно ще се обсъждат имената, всяка партия ще има право на вето". Така коментира Петков кандидатурите за КПКОНПИ и за другите държавни органи, чиито членове са с изтекъл мандат.

 

"Намираме се в исторически момент. Искаме промяна на Конституцията, на прокуратурата, аз съм за това да няма длъжността главен прокурор", каза Петков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3452 |23.05.2023 Борисов: Говорихме кой да сложим за кмет на Луната. С Кирил и Асен ”и пак да се мразим, няма да се заобичаме” . 48| 14083 |23.05.2023 От Кремъл с любов: Русия ни е дала азбука и писменост, Кирил бил плагиат. Копейките и БСП на МОЧА ли ще празнуват 24 май? . 20| 3078 |23.05.2023 Кирил Петков се извини на избирателите за Габриел: Защо обаче вярвам, че в тази ситуация това е най-доброто? . 18| 3683 |22.05.2023 Асен Василев ще е финансовият министър в кабинета на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads