Реклама / Ads
5| 3066 |06.11.2022 НОВИНИ

Кирил Петков: Борисов да не бърза - още сме на първи мандат, а той говори за трети, за президентска република

.
Кирил Петков
Борисов да не бърза - още сме на първи мандат, а той говори за трети, за президентска република. Във вторник, когато се срещнем, ние ще му обясним как нашите политики могат да са съвместими.
 

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в ефира на bTV.

 

Трите процента дефицит в бюджета няма как да се случат, ако едни пари се раздадат на наши фирми. Това ще го обясним на Борисов, каза още Кирил Петков. 

 

Той коментира и какво ще се случи, ако вземат втория мандат. Дойде ли при мен, ще се срещна с всички партии и ще мина през всичките политики, за да се види дали имаме сходство, каза Петков.

 

Ние казваме - да си евроатлантик, трябва доходите на българите да са европейски, да не вкарваме хартиена бюлетина, с която се фалшифицира вотът. 

 

Петков коментира и защо Асен Василев е гласувал против закупуването на изтребители и защо 11 депутати от ПП са били "въздържали се". Ето това е което казваме, че нашите депутати имат глава на раменете си. Ние решихме - всеки да гласува по съвест. За разлика от Борисов аз не мога да кажа - ето ти 53-ма депутати. И за кабинет те ще гласуват по съвест. Но засега не виждам някой от депутатите от ПП да изневери на основния принцип. Изненади няма да има, защото ще нарушат едно от основните си обещания, каза още Петков. 

 

На третия мандат идва отговорността на президента. Много е важно на кого ще го даде, каза Петков. Странно е партията с най-малко депутати да е мандатоносител, каза Петков за Български възход. Но добави, че от диалог не бягат. Ще дойдем на всяка една от поканите на третия мандат, както се надяваме и всяка от партиите да дойде на нашата покана. 

 

"Не е важно кой инициира хартиената бюлетина, а кой гласува за нея", отговори Петков на коментара, че техният партньор БСП е инициаторът.

 

"Ние няма да направим съглашателство с партии, с които сме обещали да не правим. Коалиция с ГЕРБ няма да направим", посочи още Петков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7900 |05.11.2022 Борисов недоумява за неучастието на ПП в Правната комисия, Атанасова изброи негласувалите за Ф-16 . 18| 8134 |05.11.2022 Ген. Атанасов съветва: Борисов да върне мандата на ГЕРБ, да подкрепи този на ПП и да стои в Банкя . 12| 3396 |04.11.2022 Петков: Има коалиция за фалшификация на изборите . 8| 3943 |04.11.2022 Кирил Петков: С хартиените бюлетини ГЕРБ и ДПС искат да неутрализират ПП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads