Реклама / Ads
29| 3070 |25.03.2024 НОВИНИ

Кирил Петков: Органите на ПП-ДБ се събират тази вечер, ще поемем отговорност за втория мандат /видео/

.
Кирил Петков
Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заяви на брифинг, че коалицията ПП-ДБ все още не е взела решение как ще процедира с втория мандат, който трябва да ѝ бъде връчен, след като Мария Габриел декларира, че оттегля кандидатурата си за министър-председател.
 

"На 17 март Мария Габриел предложи да се ротират премиерите без смяна на министри, но без да има споразумение за реформи. Вчера акад.  Денков предложи ротация на премиерите, без смяна на министрите, но с подписване споразумение", заяви Петков.

 

"Като махнете цялата мъгла от цялото говорене и всичките преговорни процеси, единствената разлика между предложението на Мария Габриел от 17 март и на акад. Денков от вчера е споразумението. За нас това означава, че ГЕРБ явно не са готови да направят реформа в съдебната система, не са готови да направят реформи в службите и не са готови за реформа в регулаторите. Не знаем дали не искат, или не могат", каза още той.





Петков каза, че тази вечер има заседание на парламентарната група и Национален съвет на партията, след което - утре сутрин, решението ще бъде обявено. Подобни събития ще се случват тази вечер и сред "Да, България" и ДСБ - две от партиите в коалиция "Демократична България", каза Петков. Третата партия в коалиция ДБ - "Зелено движение", вече съобщи своето решение да не подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ.

 

Обсъжданията в партиите, част от голямото обединение ПП-ДБ ще са какво да се прави с втория мандат, който ще бъде връчен от президента Радев.

 

Кирил Петков подчерта, че решенията не се взимат на ниво лидери, а от всички структури, затова и решението ще бъде съобщено по всяка вероятност утре сутрин.

 

"Ние винаги сме били много отговорни", добави той. 

 

За втория мандат Петков каза – "ние ще поемем отговорност". 

 

"Няма да се крием зад преговорни екипи, нито ще се правим, че ни няма, а ще поемем ясно отговорността за втория мандат", каза още съпредседателят на ПП. 

 

По-рано днес Мария Габриел подаде заявление до Народното събрание, че няма да участва в парламентарна процедура по избор на премиер и няма да предлага структура и състав на Министерския съвет.





11 министри, предложени в кабинета, се отказаха официално от участие в него, след като се разбра, че те всъщност не са давали съгласието си да бъдат включени в него. Това заявиха от ПП-ДБ, след като Габриел върна папката с мандата на президента Румен Радев.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2456 |25.03.2024 Съветникът по национална сигурност на Белия дом се среща с израелския министър на отбраната във Вашингтон . 11| 2735 |25.03.2024 ГЕРБ със следваща стъпка към неуспешен мандат - внесоха проект на решение в НС . 5| 42232 |25.03.2024 След руския удар с балистична ракета по Киев: Зеленски заяви, че страната му се нуждае от допълнителни системи за ПВО . 1| 2537 |25.03.2024 Главният изпълнителен директор на "Боинг" ще се оттегли от поста си в края на годината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads