Реклама / Ads
36| 10269 |23.09.2023 НОВИНИ

Кирил Петков за шпионските скандали: Нашите служби действат впоследствие, вторично на действията на чужди служби

.
Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков Източник: Стопкадър: Нова телевизия
Съпредседателят на ПП Кирил Петков коментира в ефира на Нова телевизия ”шпионските скандали” от последните дни - изгонването на тримата руски духовници и повдигането на обвинения срещу петима българи във Великобритания.
 

"Открояващото се е, че и двата случая се вижда как българските служби действат впоследствие, вторично на действията на чужди служби, дори и на тези на Република Северна Македония. Но в ДАНС има пропуски и това е отдавна известно", подчерта Петков.

 

По думите му затова е нужна цялостна реформа в службите, не само смяна по върховете.

 

Съпредседателят на ПП даде анонс, че може да се отстъпи от идеята за сливане на ДАР и военно разузнаване, каквато идея лансира коалиционният му партньор Атанас Атанасов. Припомняме, Атанасов обяви миналата седмица, че има подкрепа на мнозинството, но тази седмица от ГЕРБ и ДПС се изказаха негативно и той подаде оставката си като председател на комисията по службите в парламента.

 

Съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов е вдигнал червения картон с оставката си като председател на комисията по службите, но това не означава, че ПП/ДБ се отказват от реформа там.

 

Петков не би се учудил генерал Атанасов да се върне впоследствие на поста председател, като види, че реформата тръгне в правилната посока. А според него това е напълно възможно да стане под председателството на Бойко Рашков, тъй като Рашков и Атанасов работят в тази комисия в "тандем".

 

Съпредседателят на ПП е убеден, че "следващата седмица отново ще седнем на масата на преговорите и ще се върнем в правилното русло на реформата", макар и не с гигантски стъпки. Тази увереност му дава гласуваният в четвъртък закон на КПКОНПИ, който бил най-добрият и със сигурност работещ.

 

"Случилото се миналата седмица ми дава вяра, че можем да постигнем нашите приоритети и работещ механизъм за това", отбеляза Петков, макар и да не отговори директно на въпрос дали вярва в ГЕРБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5035 |23.09.2023 Кирил Вътев: Българското земеделие не е достатъчно пазарно ориентирано . 6| 5177 |22.09.2023 Проф. Кирил Топалов: В момента в България настъпва поредното разделение . 10| 5421 |21.09.2023 Кирил Петков: Законът за борба с корупцията е ключът на България към Шенген . 4| 4134 |20.09.2023 Кирил Петков: За пръв път имаме толкова сериозен антикорупционен закон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads